Вулин: За разлику од Ђиласа мене занима шта мисле грађани Србије

БЕОГРАД: Министар одбране Александар Вулин реаговао је на критике лидера С СП Драгама Ђиласа упућене шефу делегације ЕУ Сему Фабрицију уз поруку да не зна да ли се Фабрицију "преводи" шта говори опозиција, али и да њега за разлику од Ђиласа, не интересује ста мисли Фабрици већ шта мисле грађани Србије.
vulin
Фото: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije, arhiva

Вулин, наиме, констатује да не зна да ли Фабрицију неко преводи, али напомиње да би шеф делегације ЕУ требало да чује шта на конференцијама за штампу преставници СзС Обрадовић, Алексић, Јеремић, Ђилас говоре о неистомишљеницима.

"Да ли су му превели да су председницу парламента назвали фуксом, Ани Брнабић претили силовањем, посланику Ристичевићу псовали тек умрлу мајку? Не знам да ли је преводиоцима било исувише непријатно да му преведу шта су вође СзС говориле породици Александра Вучића?", навео је министар одбране одговарајући на изјаву шефа Делегације ЕУ у Србији да постоји забринутост Уније због медијског окружења у Србији.

Министар одбране у саопштењу које еј достављено медијима пита и да ли Фабрици зна да Ђилас тражи да се без закона смењују чланови независних тела, да тражи да се без промене закона одлажу избори, а да се приватна телевизија Пинк сруши и забрани њен рад.

"Да ли је Фабрицију јављено да су присталице са лидерима СзС упадале у РТС носећи моторне тестере, да су покушали да упадну у Скупштину, да су пребијали новинарке Пинка, вређали новинаре Информера, Студија Б, ТВ Панчева, а новинаре РТС-а физички спречили да уђу у кућу у којој раде? Да ли Фабрици зна да су из СзС без и једног полудоказа оптуживали Андреја Вучића да је штитио човека оптуженог за гајење марихуне без обзира на то што тог човека никада није видео ни чуо'', питао Вулин.

Констатује, међутим, да није ни вазно да ли му преводе, али поруцује да Србијом неће сигурно владати странци.

''Није ме брига шта мисли Фабрици, али ме је брига шта мисле грађани Србије. У томе се разликујем од Ђиласа и запослених у СзС", рекао је министар Вулин.

Ђилас је раније данас критиковао Фабриција због његових оцена о напретку у раду парламента и питао да ли му неко преводи "шта у парламенту за све који другачије мисле говоре посланици владајуће већине Мартиновић, Орлић, Ристичевић, Атлагић...

"То што изговарају о људима из опозиције, да и не помињемо", навео је у писаној изјави Ђилас.

Фабрици је иначе раније данас на једном панелу о проширењу и Западном Балкану поменуо извештај Европске комисије из маја и констатовао да су у међувремену уважене одређене сугестије кад је реч о раду парламента и навео да по питању стања у медијима доста очекује од медијске стратегије.

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести