За Макрона десет плотуна, 700 новинара и 4.000 специјалаца

БЕОГРАД: Сат времена уочи доласка председника Француске Емануела Макрона у Палати Србија, где ће бити одржани кључни састанци, окупљен је највећи део од око 700 новинара из земље, региона и Европе.
1
Фото: Танјуг/ Сава Радовановић

Испред и унутар зграде некадашњег СИВ-а се спроводе последње мере контроле безбедности, а за сада није уочено веће присуство снага безбедности у том делу града.

Припадници Војске Србије припремају се за свечани дочек, између осталог, постављају црвени тепих којим ће проћи двојица председника, а најављено је да ће у част Макрона бити испаљено десет плотуна.

Дуж улица на Новом Београду, али и широм града постављене су француске и српске заставе, као и билборди у знак пријатељства два народа.

Фото: Танјуг/ Сава Радовановић

Ово је прва посета једног француског председника од 2001. године и доласка тадашњег председника Жака Ширака, а реализује се у години у којој Србија и Француска обележавају 180. годишњицу од успостављања дипломатских односа.

Макрона у Београду чува 4.000 специјалаца, а мере безбедности су на највишем нивоу као и увек током посете високих страних државника.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести