За нови мост у Новом Саду држави преписано седамдесетак парцела

На сутрашњој седници новосадске скупштине наћи ће се и предлог којим Град преноси у право својине на неизграђеном грађевинском власништву Републици Србији, а разлог је изградња моста у наставку Булевара Европе до Сремске Каменице.
Дневник/С. Шушњевић
Фото: Дневник/С. Шушњевић

У питању је нешто више од 2,3 хектара на 69 парцела у катастарским општинама Нови Сад 2 и Сремска Каменица.

На новосадском делу трасе биће пренето право својине на 65 парцела укупне површине од скоро два хектара док се остатак налази на сремској обали, док им укупна површина износи око 35,5 ара. На градском географском информационом систему може се видети, а и у прелдогу одлуке се напомиње, да је у питању земљиште јавне намене, а тако ће остати, након што пређе у руке државе.

На бачкој страни у питању су тротоари, уређене и неуређене зелене површине, делови саобраћајница, у делу од Булевара Европе, па све до Рибарског острва, док су на сремској страни у питању парцеле на месту где се планира кружна раскрсница са Карађорђевом улицом и путем Беочин – Сремска Каменица.

На бачкој страни у питању су тротоари, уређене и неуређене зелене површине, делови саобраћајница, у делу од Булевара Европе па све до Рибарског острва

У проејкту новог моста вредног 175,5 милиона евра, чији је номинални инвеститор ЈП „Коридори Србије”, наводи се и да ће због изградње моста бити неопходно срушити и поједине куће и зграде на телепској страни пољане између Телепа и Лимана, боље познатијој као Депресија.

Након што су „Коридори Србије” недавно расписали тендер за техничку контролу проејктне документације за мост, и очекиваног усвајања наведеног предлога о конверзији права својине, све указује да тече прибвљање потребне документације за издавање грађевинске дозволе за нови мост.

Уједно, на бачкој обали почела је припрема градилишта рашчишћавањем трасе на Рибарском острву и Каменичкој ади, где би ускоро требало да почне изградња два привремена моста, преко којих ће се градити главна конструкција.

На сремској обали, овај привремени мост већ је изграђен.    

С. Крстић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести