За повратнике у овој години 108 кућа широм КиМ

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: За повратнике на КиМ биће изграђено још 25 кућа најавило је данас косовско Министарство за заједнице и повратак, додајући да се у овој години за повратнике гради укупно 108 кућа.
Dijalog Beograd Pristina/Dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Куће су намењене Србима, Ромима, Ашкалијама и Египћанима а изградња ће бити реализована у општинама - Пећ, Обилић, Ораховац, Штрпце, Ðаковица и Клина, наводи се у саопштењу Министарства за повратак и заједнице којим руководи Далибор Јевтић, преноси Косово онлајн.

Генерални секретар Министарства за заједнице и повратак Ненад Стојчетовић је истакавши значај пројекта којим је омогућена градња 25 кућа за повратнике, рекао да је политика Министарства за заједнице и повратак, министра Далибора Јевтића и Српске листе, политика којом се дата обећања испуњавају, политика којом се на практичан начин бори за опстанак Срба и осталих невећинких народа на КиМ и политика која се заснива на помоћи свакој српској породици ма у ком делу Косова се она налазила.

"Министарство за заједнице ће наставити да помаже не само на начин изградње кућа већ и на различите начине јер је наша визија и мисија бољи живот нашег народа на Косову. Онима којима је наша помоћ потребна, помагаћемо", истакао је Стојчетовић.

У саопштењу се наводи да је састанак на којем је било речи о пројекту повратка и реинтеграције одржан у Министарству за повратак и заједнице и да је на састанку одобрена изградња 25 кућа. Присуствовали су и представници Канцеларије Европске уније на Косову, Међународне организације за миграције (ИОМ/МОМ) која и имплементирати пројекат и представници УНХЦР.

Иначе поменутим пројектом, како наводе у саопштењу из Министарства за заједнице и повратак, за ову годину ће бити изграђен већи број кућа од планираног.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести