За Видовдан отварамо Лађевце за цивилни саобраћај

КРАЉЕВО: Председник Србије Александар Вучић најавио је вечерас да ће аеродром Лађевци за Видовдан, 28. јуна, бити отворен за цивилни саобраћај.
Vučić u sportskom centru "Ibar"  Foto: Tanjug/video
Фото: Вучић у спортском центру "Ибар" Фото: Танјуг/видео

Вучић је најавио да ће држава уложити 8,4 милиона евра како би се продужила писта на том аеродрому и истакао да ће на њега моћи да слети чак и боинг 737.Он је то рекао у обраћању грађанима Краљева, у оквиру кампање Будућност Србије, а на аплауз којим је пропраћена вест о Лађевцима рекао да није знао колико је тај аеродром важан грађанима.

"Ако постоји град у Србији који је био разаран и уништаван лоповским приватнизацијама и пљачкашкм деловањем од оних који су владали Србијом онда је то Краљево", рекао је и подсетио да је само у Магнохрому радило 5.000 људи а у Фабрици вагона Краљево 4.200, а да су та предузећа била уништена, као и многа друга."Гледамо да помогнемо и вратимо у живот фирме", истакао је Вучић и додао да се зато ради са људима из Аутотранспорта и другим радицима, који нису криви за то што је претходна власт унистила њихова предузећа.

Вучић је истакао да је пре било 14.500 незапослених у Краљеву и да се борио и молио стране инвеститоре да дођу, а који су избегавали зато што тај град нема аутопут и имао је раније земљотрес.Подсетио је да је изграђен аутопут Љиг - Прељина и додао да ће ускоро бити завршен цео аутопут од Београда до Чачка, да креће ускоро градња аутопута од Прељине до Пожеге, али и аутопута од Појата до Прељине.

"Видите како полако али сигурно почињемо да ствармо другачију слику унутар наше земље и у свету".Вучић истиче да ће већ за месец или два доћи у Краљево да отвори део фабрике Леони са првих 6.500 квадрата, где ће радити прве стотине запослених, као и да ће и Еуротај у Краљеву запослити више хиљада људи.

Вучића је у спортском центру "Ибар" дочекао велики број грађана.

Унутар хале на зидовима залепљени су плакати на којима пише "Хвала за фабрике први пут после 1973. године", "Добро дошао председниче", "Будућност Србије = будућност Краљева, Леони = нови Магнохром", "И аеродром Морава на светској мапи", "Моравским коридором ближе, брже и боље".

Грађани носе заставе Србије и транспаренте са натипсима "Млади у Краљеву остаће", "Хвала за аеродром" "Александар Вучић - Будућност Србије". 

Међу окупљенима су и бубњари који повремено ударају у бубњеве и скандирају "Ацо Србине". 

Вучић Харадинају: Србија је тврђи орах него што сте мислили

Председник Србије Александар Вучић поручио је вечерас Рамушу Харадинају да се он не би кладио да ће тако лако да сруши Србију као што је планирао. „На страну, господине премијеру чега год хоћете, да вам кажем да ваша изјава да никада нећете укинути таксе показује само вашу бахатост и нервозу“, нагласио је Вучић на скупу у Краљеву, у овкиру кампање Будућност Србије. 

Подсетио је да је Харадинај најавио пре 43 дана да ће га срушити на власти на београдским улицама. „Тим таксама наштетићете свом народу. Не бих се кладио да ћете тако лако да срушите Србију као што сте планирали. Србија је мало тврђи орах него што сте мислили“, рекао је Вучић. 

Истакао је да се управо због Косова и Метохије и што је Србија урадила све што су биле њене обавезе појачава притисак на нашу земљу. 

„Чули сте Кадрја Весељија, незваничног ''команданта Косова'', да је рекао да не зна да ли је бољи Рамуш Харадинај, Хашим Тачи или Иса Мустафа, али да зна да је за њих најгори и једини непријатељ Александар Вучић. Нисам због тога срећан, јер су то опасни људи и разумео сам поруку, али сам помало, пред вама, поносан, јер знам да они толико мрзе оног који чини добро српском народу“, подвукао је Вучић. 

Вучић: Убедљива победа пристојне Србије гаранција за будућност

 Не знам кад ће бити избори, али биће брзо, рекао је вечерас председник Србије Александар Вучић и додао да је победа, "никад убедљивија", пристојне Србије гаранција за будућност.

"Не знам кад ће бити избори, али свакако ће бити брзо. Наша обавеза је да пристојна Србија победи. Не само да победи убедљиво, него убедљивије него икада, јер је то гаранција за будућност", поручио је Вучић.

Председник Србије се вечерас обратио грађанима Краљева у СЦ "Борик" завршивши тиме посету Рашком округу.

Шта је важније од тога да деци оставимо сигурну будућност, запитао је вечерас у Краљеву председник Србије Александар Вучић, одговарајући онима који минимизују успех реформи, пуну државну касу и економски напредак.

Шта је важније од тога да деци оставимо сигурну будућност, запитао је вечерас у Краљеву председник Србије Александар Вучић, одговарајући онима који минимизују успех реформи, пуну државну касу и економски напредак.

Шта је важније од тога да деци оставимо сигурну будућност, запитао је вечерас у Краљеву председник Србије Александар Вучић, одговарајући онима који минимизују успех реформи, пуну државну касу и економски напредак.

Вучић: Шта је важније од тога да деци оставимо сигурну будућност?

Шта је важније од тога да деци оставимо сигурну будућност, запитао је вечерас у Краљеву председник Србије Александар Вучић, одговарајући онима који минимизују успех реформи, пуну државну касу и економски напредак.

Вучић је, у обраћању грађанима у СЦ Борик, рекао да су о многим пројектима људи у Србији слушали деценијама, о аутопуту кроз западну Србију, на пример, од, вероватно, 1945, а да никада нико ништа није урадио.

"Сада полако, али сигурно снове претварамо у стварност. То не пада са неба, то није ствар жеља, мојих или ваших, ствар политичког договора или шта можемо да се договоримо са нашим коалиционим партнерима, већ ствар здраве Србије, здраве економије, финансија", рекао је Вучић и додао да се није "за џабе" захваљивао што су и у тешким тренуцима, на почетку реформи, када га је, каже, већина псовала.

"Ви сте били ти који сте веровали у исправност реформи, јер само тако можемо до резултата", истакао је.

Данас, како каже, имамо сигурну касу.

"Ви грађани Краљева, Рашке области, Србије нисте презадужени како сте били и бићете све мање задужени, јер хоћемо чисту и сигурну будућност да оставимо деци", поручио је Вучић.

Неки кажу да то није важно, додао је и запитао:

"Није важно? А, шта је важно? Шта је важније него да нашој деци оставимо да нормално живе од свог рада, да пензије буду нормално исплаћиване...а не као кад смо дошли на власт, и када нисмо имали из чега да исплатимо пензије", навео је Вучић.

Каже, пензионери су му тада говорили да су то зарадили, а он њима - да пара нема, да је новац потрошен на лоповлук, на ко зна шта....

"Ми смо тада из доприноса за пензионо осигурање могли да исплатимо 41 одсто пензија док смо 59 одсто исплаћивали из буџета а ту смо новац узимали преко задужења. Данас само 30 одсто исплаћујемо из буџета - јер имамо више доприноса, здравије систем функционише. Велико хвала пензионерима који су подржали државу и зато имају здравију државу и из године у годину ће имати веће пензије а да задуженост Србије буде све мања. Све веће пезније, баш као што сте их поштено зарадили", додао је он. 

Српску економију у време кад је дошао на власт упоредио је са оболелим од рака на којем мора да се примени најтежа терапија.

"За то нема - попиј сок и оздрави - и зато сам захвалан јер сте разумели и подржали. Наш народ хоће да види марљивост, одгворност, знање, оне који се боре Србију", поручује Вучић.

Упоредио је Краљево некад и сада и приметио: 

"Ако постоји град у Србији који је био разаран и уништаван лоповским приватнизацијама и пљачкашким деловањем од оних који су владали Србијом онда је то Краљево", рекао је и подсетио како су уништени Магнохром, Аутотранспорт, Фабрика вагона, да је пре било 14.500 незапослених у Краљеву и да се борио да дођу инвеститори, који су избегавали зато што тај град нема аутопут.

Подсетио је да је изграђен аутопут Љиг - Прељина и додао да ће ускоро бити завршен цео аутопут од Београда до Чачка, да креће ускоро градња аутопута од Прељине до Пожеге, али и аутопута од Појата до Прељине.

Вучић истиче да ће већ за месец или два доћи у Краљево да отвори део фабрике Леони са првих 6.500 квадрата, где ће радити прве стотине запослених, као и да ће и Еуротај у Краљеву запослити више хиљада људи.

Каже и да је имао велику трему пре панела са Хашимом Тачијем у Минхену, страховао је да земљу нечим не укаља, не обрука, да јој не наштети у међуанродној заједници, да не остави слободан простор да је нападају у будућности.

Зато људи, каже Вучић, разумеју шта је одговорност и више него икад шта радимо и шта чинимо.

"Нас ће скоро милијарду да кошта Моравски коридор, али то можемо, јер економија ради далеко боље, имамао више запослених. Ускоро ћете и ви у Краљеву имати више од ваших прихода па ће локална самоуправа сама моћи да финансира асфалтирање путева, обнавља школе, домове здравља...", рекао је он.

Вучић је указао и да се све више новца полако улаже у здравствене институције.

"Хоћемо да наши стари и деца имају најбоље опремљене болнице, домове здравља, клиничке центре. Не само у Београду, већ свуда у Србији, у сваком делу земље, јер није Србија само Београд", рекао је он.

Председник је истакао да је сигуран да то грађани виде, и зато, каже, нема бојазан, када је реч о будућности српске економије.

Његов једини страх је, каже, и то не крије, - шта ће се збивати на Косову и Метохији.

"А, имате страх када имате посла, не зато што се плашите за себе, већ зато што не можете да разумете да неко може да се понаша неодговорно и ирационално као албански лидери. Када имате посла са људима који се хвале непредвидивошхцу, јер увек могу да изненаде њиховим лудилом, неозбиљношћу и неодговорношћу, тада осећате страх", констатовао је Вучић.

Због тога, каже, мора да се осети страх, јер зна колико је уложено у стабилност, и колико је тешко тешко довести фабрике.

"Неко је овде написао, а нисам ни знао за то, за фабрике овде први пут после 1973. године... После 45-46 година, довели смо инвеститоре и доводићемо их још", поручио је Вучић.

Напоменуо је да албански лидери имају подршку дела западног света.

"Неће они да воде рачуна о нашим интересима и о праву и правди. Немојте то никада да губите из вида. Ма колико да смо ми управу, да је истина на нашој страни, они ће на крају увек бити уз њих", истакао је Вучић.

"И када ни за шта нисмо криви, а нисмо, јер нисмо ми уводили таксе, а они ни једину обавезу из Бриселског споразума нису - ЗСО. А, од њих никада нећете чути да је Београд испунио све, а Приштина није. или готово никад. И то говори о тежини нашег положаја, о нашој тешкој ситуацији", рекао је Вучић.

Али, указао је, без обзира на све то, Србија је успела да највећи део свог народа на КиМ сачува, да им помаже из дана у дан и да 2019. буде година највећих инвестиција на КиМ, уз запошљавање људи.

Како је рекао, није плашљив, али има поруку за оне који прете Србима сваки дан, који су и данас, каже, показивали како су силни и јаки и како могу све, па говоре да ће да уједине Митровицу, што значи да протерају Србе са севера, да ће да узму Газиводе, Трепчу...

"Ви сте много јаки, имате подршку западних слиа, сви су јаки... А, мој одговор је - ми ћемо да вас молимо да сачувамо мир и стабилност, али то што смо ми пристојни и сто вас замолимо, немојте да мислите да смо слаби и да смо вас се уплашили. Јер, будемо ли приморани, чуваћемо свој народ и сачуваћемо своју државу", поручио је Вучић.

Вучић каже да они који су пре владали покушавају на различите начине да покажу како је у Србији лоше. 

"Да није добро, нити сјајно...А, када је то било, када смо ми Срби били задовољни, у чије време? Скоро никада у историји. Тога да је било добро би се сетили тек после 20 или 30 година, никад нисмо умели одмах да кажемо да је добро".

Додао је да нас критикују они који су опљачкали и разорили државу када су владали и запитао - замислите да ја имам чеитри фирме и да за пет година на мој рачун легне 500 милиона евра?

Вучић каже да је управо толико Драгану Ðиласу легло на рачун док је био на власти.

Навео је да је "онај други" добио седам мииона евра од разних белосветских лопова и пробисвета, а које није оправао, док "трећи" за жене у Србији који се боре за нашу земљу каже да су фуксе и курве.

Поручио је да не може ништа безобразлуком да се постигне у Србији, јер народ све види и разуме.

"Насиље вам нико неће дозволити и то што сте мањина, па морамо да поштујемо мањину, али то не значи да можете да уништавате већину народа који је на страни пристојне Србије и њене будућности", проучио је политичким противницима, а грађанима:

"Хвала вам и због тога што умете да трпите икао знате у коликој смо већини - пристојна и нормална Србија, што умете да трпите бахате, осионе и арогантне, који мисле да имају право на све, јер су имали пре бенефиције и привилегије".

Поносан је, каже, на чињеницу што Србија данас не зависи од одлука било кога са стране и што земљом управљају грађани, преко легално изабраних представника.

"Био сам данас у Тутину са Бошњацима и Србима. Имамо једну отаџбину, резерврну немамо и зато морамо да се слажмо и заједно да градимо будућност без свађа и сукоба", поручио је он.

Навео је да и нови водовод у Тутину и трафо станицу, аутопут Нови Пазар - Тутин и друго можемо да урадимо заједно.

"Хоћу да сви грађани осећају Србију као своју домовину и земљу", нагласио је Вучић.

Поручио је грађанима да треба да наставе истом енергијом у будућности и истом подршком, јер држава без тога не може ништа да уради.

Вучића је у спортском центру "Ибар" дочекао велики број грађана.

Унутар хале на зидовима залепљени су плакати на којима пише "Хвала за фабрике први пут после 1973. године", "Добро дошао председниче", "Будућност Србије = будућност Краљева, Леони = нови Магнохром", "И аеродром Морава на светској мапи", "Моравским коридором ближе, брже и боље".

Грађани носе заставе Србије и транспаренте са натипсима "Млади у Краљеву остаће", "Хвала за аеродром" "Александар Вучић - Будућност Србије". 

Међу окупљенима су и бубњари који повремено ударају у бубњеве и скандирају "Ацо Србине". 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести