За Војводину око 10 милијарди више у 2020. години

БЕОГРАД: Предлог буџета за 2020. предвиђа око 10 милијарди динара више за територију АП Војводине и сви пројекти предвиђени за финансирање потекли су као иницијативе Владе Војводине и локалних самоуправа, изјавио је данас у скупштини министар финансија Синиша Мали током расправе о предлогу буџета.
Skupština Srbije o vojvodjanskim temama Foto: FoNet
Фото: FoNet

Предлогом буџета за 2020. за Војводину је предвиђено око 100,1 милијарда динара.

Посланица Олена Папуга из ЛДП-ЛСВ-СДА Санџак питала је министра финансија зашто се не донесе закон о финансирању АП Војводине, јер би се онда знало које су потребе Војводине.

"Знало би се колико се у Војводини троши и колико је Војводини потребно. Мислим да је то главни проблем. Ево, питам вас министре када ће се коначно донети закон о финансирању АП Војводине", запитала је Папуга.

Мали је рекао да то није питање само за њега, као и да он сам не може да донесе ту одлуку.

"То је веома важно питање, али и питање које захтева шири консензус и дужу расправу и анализу. Не могу сад да вам дам одговор. Али, могу, а то сам и предвидео у предлогу буџета, да обезбедимо 10 милијарди динара више новца него 2019. за територију АП Војводине", навео је он.

Министар је истакао да тако влада показује да жели да напредује и севрни део наше земље.

Како је рекао, све локалне самоуправе у Војводини имају своје изворне приходе као и град Београд и исте су по начину на који убиру приходе.

"Са те стране, не видим никакву разлику између локалних самоуправа на територији Воводине и оних на територији неког другог дела Србије", нагласио је Мали.

Посланици су данас завршили разматрање у начелу предлога буџета за 2020. годину и скупштина ће наставити са радом 25. новембра у 10 сати, расправом о буџету у појединостима односно амандманима.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести