Захарова: Лавров објаснио Дачићу "тешка места филозофије"

БЕОГРАД: Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова пренела је на Фејсбуку занимљивост са сусрета шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова и његовог српског колеге Ивице Дачића, који га је дочекао на аеродрому у Београду. 
Marija Zaharova Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Захарова, која заједно са Лавровим борави у посети Београду, навела је да је, по доласку у Београд, Лавров "објаснио" Дачићу "тешка места филозофије" на примеру њиховог заједничког чланка за "Политику" и "Руску газету".
"Погледај, у новинама је фотографија на којој сам ја са краватом, а ти без. А данас си ти са краватом, а ја без. То је дијалектика", пренела је речи Лаврова Захарова, те је додала "не можете се расправљати око тога".
Захарова је објавила и заједнички текст Дачића и Лаврова за "Политику" и "Руску газету", те фотографију тог текста за "Политику", на којој Дачић нема кравату, а Лавров има, као и заједничку фотографију двојице министра на којој је обрнута ситуација. 
Она је додала да руски министар у Србији има прилично богат распоред и својим пратиоцима на Фејсбуку поручила да ће их обавештавати и објављивати фотографије. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести