Заједничке инвестиције града и покрајине дају конкретне резултате

НОВИ САД: Градоначелник Новог Сад Милош Вучевић је с покрајинским секретаром за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњеном Бјелићем обишао Вучевићем новоизграђени кружни ток у Сремској Каменици који је недавно пуштен у рад.
k
Фото: vojvodina.gov.rs

Реч је о инвестицији вредној 90,5 милиона динара коју су заједнички финансирали Град и Покрајина. Наиме, на некада неуређеној четворокракој раскрсници улица Пут доктора Голдмана, Моше Пијаде и Бранислава Букурова, није био омогућен задовољавајући проток возила, као ни безбедно кретање пешака и бициклиста.

Инвестиција је подразумевала и изградњу новог јавног осветљења, уз путарске радове, а током њене реализације, саобраћај ниједног момента није био у прекиду, односно возилима је све време био омогућен прилаз Институту. Сада је, након два месеца, изграђена модерна саобраћајница са пешачким и бициклистичким стазама.

Завршени су радови на изградњи кружне раскрснице у Сремској Каменици која се налази на самом уласку у место и на једној од најоптерећенијих саобраћајница, која води ка Институтима. У сарадњи са Месном заједницом, заједно смо радили на овом пројекту са Покрајинском владом. Ови радови су завршени нешто пре уговореног рока, а настављамо улагање у путну инфраструктуру, тако да ћемо радити и саобраћајницу, пешачку стазу и реконструкцију једног од паркинга на Институтима, како би се пацијентима и запосленима олакшало паркирање, рекао је Милош Вучевић.


Вучевић: 6.700.000 динара за реконструкцију Змајевог музеја

Након обиласка кружног тока, градоначелник је посетио и спомен–збирку „Јован Јовановић Змај” у Сремској Каменици, односно Змајев музеј који је недавно реновиран и у саставу је Музеја града Новог Сада. Као врло прометан и коришћен простор, Музеј је временом  претрпео различита оштећења, те је за потребе реновирања урађен пројекат Санације и адаптације према којем су обновљени фасада, столарија, унутрашње просторије и санирана је ограда око парцеле.

Фото: novisad.rs

Змајев музеј је један од најлепших делова културне понуде Новог Сада. Град је издвојио око 6.700.000 динара за реконструкцију, а све уз стручну помоћ Завода за заштиту споменика културе. У питању је најкомплетнија реконструкција ове спомен-збирке до сад, места где је боравио и живео Јован Јовановић Змај, који је обележио не само нашу историју и књижевност, и по коме је Нови Сад познат и признат. Мислим да ће, не само каменичка деца, већ и она из свих делова града, па и екскурзије са ђацима из других градова, уживати у ономе што нуди Музеј, изјавио је градоначелник Вучевић.

Градоначелник је најавио даља улагања, првенствено у насеље Боцке, где ће на јесен почети изградња пет километара водоводне и канализационе мреже.

Пројекти су завршени и успели смо да решимо све проблеме који су били веома комплексни. Град ће обезбедити новац у ребалансу за почетак радова, а део средстава ћемо добити и из Покрајине. Нећемо на томе стати. У сарадњи са председником Месне заједнице кренућемо у пројектовање канализационе мреже за Поповицу и Парагово, тако да настављамо да ширимо комуналну инфраструктуру у све делове града, рекао је Милош Вучевић.


Фото: vojvodina.gov.rs

Бјелић је изразио задовољство што је саобраћајница која води до Института у Каменици завршена у року, а саобраћај се одвија несметано и олакшано, истакавши да је уградња кружног тока повећала и безбедност свих учесника у саобраћају на овој прометној локацији.

Покрајинска влада издваја средства за све локалне самоуправе широм Војводине а Нови Сад је свакако међу њима. Такође, ово није једини пројекат који заједно финансирају град и покрајина а који директно доприноси бољој и лакшој свакодневници наших суграђана, истакао је ресорни секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.

Бјелић је подсетио и на друге успешне заједничке инвестиције испланиране на територији Новог Сада, као што су нови Завод за хитну медицинску помоћ у Новом Саду, градњу објекта Радио Телевизије Војводине, Сентандрејског пута, Каменичког парка, уређење студентског кампуса те низа других пројеката и саобраћајница попут ове.

Покрајинска влада за изградњу кружног тока у Сремској Каменици, преко Управе за капитална улагања АП Војводине, издвојила је средства у вредности од 35,5 милиона динара.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести