Заједно траже објашњење, Двери: Подршка потписивању споразума

БЕОГРАД: Потпредседник Двери Иван Костић саопштио је данас да та странка подржава потписани споразум између министра спољних послова Николе Селаковића и шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова, јер сматра да је његово потписивање важно за очување територијалног интегритета Србије.
s
Фото: Tanjug

Он је казао да је Српски покрет Двери дуже време захтевао од Министарства спољних послова да направи такав споразум, јер је Русија једини гарант очувања Косова и Метохије у саставу Србије у међународним организацијама.

За нашу будућност је неопходно да правимо партнерства и мимо Европске уније, јер управо Русија и друге земље света не условљавају нашу земљу са политичким и економским санкцијама, ако се слепо не придржавамо њихових диктата и препорука, навео је Костић, а саопштиле су Двери.

Костић је поручио известиоцу Европског парламента за Косово Виоли фон Крамон да већина грађана у Србији није спремна да се одрекне своје јужне покрајине зарад, наводи, вишедеценијског покушаја уласка Србије у Европску унију, додаје се у саопштењу.
Претходно је странка "Заједно" затражила да министар спољних послова Никола Селаковић пред скупштинским Одбором за спољну политику објасни шта је тачно и зашто потписано са руским шефом дипломатије Сергејем Лавровом у Њујорку.

Из странке наводе да су из медија ''добили објашњење да је Селаковић са Лавровом у просторијама руске мисије у Њујорку потписао план геостратешких консултација министарстава спољних послова две земље за следеће две године'', али да сматрају ''да то објашњење није довољно, због чега захтевају да министар каже у чије име и по чијем налогу је потписан документ''.

Србија је донела одлуку да се прикључи ЕУ и обавезала се да ће на свом путу приступања ЕУ, кроз поглавље 31, ускладити своју спољну политику са политиком Европске уније. Ако неко жели да тај институционални пут у Европску унију прекине, мораће то да уради кроз институције ове земље, по закону, саопштила је странка "Заједно".

Додали су да Србија треба хитно да уведе санкције Русији, не само због, како наводе, усаглашавања политике са ЕУ, већ због тога што је ''претња атомском бомбом Украјини коју су претходно напали нељудска''.

Шеф српске дипломатије Селаковић и његов руски колега Лавров потписали су у петак у Њујорку План консултација министарстава спољних послова Србије и Русије за 2023-2024.

Двојица министара документ су потписала на маргинама 77. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, објављено је раније на Твитер налогу Министарства спољних послова Србије.

Ja
26.09.2022 • 05:51
БЕОГРАД: Потпредседник Двери Иван Костић саопштио је данас да та странка подржава потписани споразум између министра спољних послова Николе Селаковића и шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова, јер сматра да је његово потписивање важно за очување територијалног интегритета Србије. Jeste tako ! I mnogoto energetige gasa sve su to vazne stvarari sto srbiji njenoj zemlji i treba !!!
Ja
26.09.2022 • 05:57
За нашу будућност је неопходно да правимо партнерства и мимо Европске уније, јер управо Русија и друге земље света не условљавају нашу земљу са политичким и економским санкцијама, ако се слепо не придржавамо њихових диктата и препорука, навео је Костић, а саопштиле су Двери. Jeste tako ! jer oni i eu rade na silni negativni nacin sto svakoga dobrod od sebe udaljavaju to nece niko u svojoj zemlji sto nije ne treba da rade ! !!!
Ja
26.09.2022 • 05:58
Костић је поручио известиоцу Европског парламента за Косово Виоли фон Крамон да већина грађана у Србији није спремна да се одрекне своје јужне покрајине зарад, наводи, вишедеценијског покушаја уласка Србије у Европску унију, додаје се у саопштењу.
Претходно је странка "Заједно" затражила да министар спољних послова Никола Селаковић пред скупштинским Одбором за спољну политику објасни шта је тачно и зашто потписано са руским шефом дипломатије Сергејем Лавровом у Њујорку naravno da nece u eu
Ja
26.09.2022 • 06:00
Jer vide koje nepravde negativne stvari rade sto nemaju pravo ali silu to nece niko u svojoj zemlji to svako moze da vide sta rade u tudjoj zemlji to pravo nemaju !!!
EUR/RSD 117.3271
Најновије вести