Завршен рад Скупштине, у среду наставак расправе о амандманима

БЕОГРАД: Посланици Скупштине Србије завршили су данашњи рад, а сутра ће наставити рад расправом о амандманима на предложени ребаланс буџета за ову годину коју су започели вечерас.
skupstina srbije, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

У поподневној расправи посланици владајуће коалиције су подржали предложени ребаланс буџета и најавили да ће гласати за њега, док су опозициони посланици критикујући предлог истицали да је инфлаторни, односно да су повећани приходи резултат инфлације, да није прављен за обичне људе и да се не бори против сиромаштва.

Осврћући се на дискусије посланика, министар финансија Синиша Мали је рекао да је поносан на предложени ребаланс и на то како се влада и држава носе са кризом.

Истакао је да повећани приходи у буџету у односу на план, као један од разлога за ребаланс, нису резултат инфлације него привредног раста и раста плата.

Говорећи о ситуацији у енергетици, навео је да од 1991. године није била ниједна инвестиција у прозводни програм у овој области и да да ће следеће године бити отворен Костолац Б3.

‘‘Јуче сам рекао да би добит ЕПС-а била 1,8 милијарди евра када би ово предузеће наплаћивало потрошену струју тржишно, а данас су ме људи из ЕПС-а исправили и рекли да би добит заправо износила три милијарде евра“, рекао је Мали.

Додао је да ће Влада Србије наставити да се бори за стабилно снабдевање струјом и гасом, и да ће се ићи на реструктурирање ЕПС-а и Србијагаса.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести