Завршена још једна деоница Ипсилон крака

СУБОТИЦА: Све је спремно за пуштање у рад још једне деонице пута обилазнице око Суботице, познатије као „Ипсилон крак”.
ipsilon krak
Фото: Ilustracija

Ових дана очекује се да деоница пута која повезује насеље Мали Бајмок с ауто-путем Е-75, односно петљу Суботица-Југ на ауто-путу Е-75, буде пуштена у саобраћај.

Током  2019. године планирани су радови на наредној фази, у оквиру које „Ипсилон крак“ треба да се споји с граничним прелазом Келебија, тачније  с Коридором 10, рекао је градоначелник Суботице Богдан Лабан.

На недавној седници Скупштине града Лабан је истакао да ће обилазница око Суботице бити завршена и да је задовољан извођачем радова, као и самим радовима, јер се све фазе раде у предвиђеном року и нема кашњења, а републичким буyетом за 2019. годину предвиђена је 1,4 милијарда динара за наставак радова све до граничног прелаза Келебија.

Државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Имре Керн каже да су извођачи радова испоштовали до сада све рокове.

Очекујемо да између 12. и 15. децембра министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић обиђе завршене радове, рекао је Керн.

Пуштањем у саобраћај и те деонице „Ипсилон крака“ биће растерећен саобраћај у центру Суботице, а самим тим ће се и значајно побољшати квалитет живота грађана. Да подсетимо, дневно кроз центар Суботице протутњи више од 1.000 камиона и шлепера, који, осим што оштећују градске улице и угрожавају безбедност, негативно утичу и на животну средину због буке и загађења ваздуха.

А. А.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести