Завршена спортска сала у ОШ „Братство и јединство“ у Алибунару

У општини Алибунар данас је стављена у функцију нова фискултурна сала у Основној школи „ Братство и јединство“ намењена и ђацима Електро-техничке школе „Доситеј Обрадовић“ и Предшколској установи „Полетарац“.
Оbilazak nove fiskulturne sale u Alibunaru  Foto: Pokrajinska vlada
Фото: Oбилазак нове фискултурне сале у Алибунару  Фото: Покрајинска влада Pokrajinske vlade

 За завршетак радова на изградњи ове сале, Покрајинска влада издвојила је 76,2 милиона динара. Реч је о објекту чија је изградња започета у време бивше власти, укупне површине 1.913 метара квадратних.

„Задовољан сам што смо овај пројекат привели крају. Обезбедили смо и додатна средства у висини од 18 милиона динара за опремање и за два до три месеца она ће бити доступна деци, ђацима, али и свим грађанима општине“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић након обиласка нове фискултурне сале.

Председник је рекао да ће за неколико недеља бити отворена и фискултурна сала у Белој Цркви, те да су у току и завршни радови на изградњи спортске сале у Деспотову, у општини Бачка Паланка.

„Економски показатељи у Војводини су добри, али је још увек много посла пред нама. У наредном периоду радићемо на изградњи локалних саобраћајница и комуналне и пословне инфраструктуре, како бисмо привукли домаће и стране инвеститоре“, навео је он.

Фото: Завршена спортска сала у ОШ „Братство и јединство“ у Алибунару Фото: Покрајинска влада

Том приликом, председник је истакао да је у Војводини у протекле четири године смањена стопа незапослености, са више од 15 одсто, колико је износила 2016. године, на око 8,5 до 9 одсто, колико износи данас.

„Све што договарамо са локалним самоуправама и реализујемо. Војводина се развија веома брзо и у том правцу ћемо наставити да радимо. Ради се о будућности наше деце за коју се вреди борити“, поручио је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез рекао је овом приликом да Покрајинска влада ради пуно на развоју спортске инфраструктуре како би све општине имале максималне услове за развој свих грана спорта.

„Ово је велики тренутак не само за нашу школу већ и за целу општину. Резултати сарадње са Покрајинском владом виде се и у Николинцима и у Иланџи. Наша сарадња наставља се на добробит грађана наше општине“,казао је председник Општине Алибунар Душан Дакић.

Фото: Председник Покрајинске владе Игор Мировић у обиласкау нове фискултурне сале у Алибунару Фото: Покрајинска влада

„Педесет година нисмо имали салу, и зато хвала Покрајинској влади на реализацији ове инцестиције која има вишеструк значај за све наше ученике и грађане“, истакла је директорка ОШ „Братство и јединство“ Оливера Дадић.

Обиласку радова присуствовао је и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести