Зеленовић бежи у Босну од српских судова  

Градоначелник Шапца, Небојша Зеленовић, јуче је требало да се појави пред судским Већем Вишег суда у Шапцу, у поновљеном поступку, али се то није догодило, објавио је  портал embargo.rs.
embargo.rs/skrinšot
Фото: embargo.rs/skrinšot

Како пише портал embargo.rs поновљени поступак покренут је на основу одлуке Апелационог суда по његовој жалби на пресуду Вишег суда по којој је Небојша Зеленовић осуђен у другом степену због „ ненаменско потрошених пара из буџета Града Шапца у динарској противредности од око 5 милиона евра“!?

 „Препоштени“ Зеленовић није нашао за сходно да се јуче појави поново пред судским Већем Вишег суда које га је већ једном осудило за „проневеру градске касе“, јер је недвосмислено утврдило да је он, као градоначелник по слову Закона о локалној самоуправи најодговорнији за финансијско пословање!’ И уместо да храбро иступи пред лицем правде, да покаже и докаже своју надмоћ пред судом и уопште државом Србијом, коју „ свуда и на сваком кораку опањкава и урушава кроз нападе на њене највише званичнике“ – Зеленовић је нестао у виду „ ластиног репа“?!

Одлепршао је човек“ преко Дрине у муслиманску заједницу, на неко ново братимљене у град и градску Управу у Високо! И то је све морало баш јуче да се деси, мада је уредно позван и обавештен за рочиште! Није тешко па не закључити, да је ова званична посета Високом, опет у реализацији неке „ фантомске међурегионалне сарадње под покровитељством Аустријанаца“, могла да се одложи за неки други дан? Ништа ниеј било тако хитно и битно.

Али је очигледно, да Зеленовић има ментални проблем да се појави пред лицем правде, па је вероватно због тога ескивирао појављивање у судници. Народ лепо каже, поштен човек нема разлога да се било кога суда плаши…

С друге стране, очигледно и даље жели да купује време, покушавајући на све начине да налаз ДРИ и кривичну пријаву против себе стави у архиву застарелости! Неко ко је поштен, нема чега да се плаши, поготово што и даље „ његов ментор“ у правосуђу има „ гомилу судија и тужилаца спавача“…

А, да би случај „бежања преко Дрине“ био комплетан, да би се случај сасвим замаскирао, Зеленовић се додатно побринуо: Посетио је, онако успут, и један православни храм, цркву Светог Прокопија, у кога су га одвели домаћини ( муслимани) из Високог. То је и уредно приказано на званичној интернет страници градоначелника Шапца, објавио је  портал embargo.rs.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести