Желимо добре односе са ХР да бисмо могли да штитимо Србе

БЕОГРАД: Желимо добре односе са Хрватском да бисмо могли да штитимо положај српске заједнице у тој земљи, каже министар одбране Александар Вулин за кога је раније из Хрватске стигла порука да није добродошао на комеморацију у Јасеновцу.
vulin, tanjug arhiva
Фото: Aleksandar Vulin, foto: Tanjug arhiva

Упитан како ће Србија реаговати на то што је он проглашен непожељним у Хрватској и да ли ће уследити реципрочне мере, Вулин је рекао да треба сачекати четвртак и седницу Владе Србије.

Каже и да није први пут да га проглашавају непожељним, подсећа да је то радила и Приштина и да ће се, примећује, на удару увек наћи они који бране свој народ.

Подсећа да је раније рекао да је Алојзије Степинац, коме подижу споменик у Хрватској, био "викар усташке војске" и да тада нико из Хрватске није изашао и рекао то није тачно. 

"Они се љуте на огледало. Када ставите огледало испед њих и кажете то сте заправо ви они се страшно увреде због тога", приметио је министар и додао да њему забрањују улазак у Хрватску због изјава, а да при томе ником не смета развијена усташка застава на комеморацији у Јасеновцу.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести