ЖЕЉКА ЦВИЈАНОВИЋ Оптужница против Додика је политичка, не значи да ће добити правно утемељење

САРАЈЕВО: Српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је данас да је оптужница против председника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Милоша Лукића политички припремљена.
s
Фото: Youtube printscreen/ Al Jazeera Balkans

"Јасно је да је ово политички припремљена оптужница и да је тешко да поднесе правну оцену и да је чињеница да је убачена у правосуђе не значи да је добила правно утемељење", рекла је Цвијановића новинарима испред Суда БиХ.

Она је нагласила да Кристијан Шмит нема право да доноси законе и нормира неко дело кривичним, јер је Устав јасно прописао ко предлаже и доноси законе.

"Ово је политичка ујдурма и потреба да се Додик и Република Српска политички дисциплинују. Иза свега стоји намера да се неко прогони јер је радио свој посао и да му се ускрати основно право због којег постоји", рекла је Цвијановић.

Она је рекла и да је погођена коментаром судије да су у судницу као публика данас дошле "буџетлије" за време радног времена, истичући да је правосуђе буџетска категорија и да она као члан Председништва БиХ има право да присуствује суђењу.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести