Жигманов годинама води кампању против Србије

БЕОГРАД: Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта изјавио је вечерас да председник Демократског савеза Хрвата у Војводини (ДСХВ) Томислав Жигманов годинама води бруталну кампању против Србије у договору са властима у Хрватској.
miodrag linta, tanjug video
Фото: Миодраг Линта, фото: Танјуг (Видео)
''''Жигманов је више пута јавно износио безочне лажи да код Хрвата у Србији влада велики страх и да су угрожени, да постоји антихрватско расположење, да се упућују претње представницима хрватске националне мањине и др. Најновији примјер његове кампање против Србије јесте прича да су му тобоже упућење претње смрћу'''', тврди Линта у саопштењу.
 
Линта подсећа да је Жигманов у четвртак обавестио јавност да му је непознати пошиљалац путем мејла претио да ће доћи у просторије странке и све их побити.
 
Линта тврди ''''да постоји основана сумња да је претећу поруку Жигманову послао неко од бивших или садашњих чланова странке који су незадовољни и огорчени његовим аутократским и самовољним понашањем, као и због злоупотребе средстава у личне сврхе''''. ''''Жигманов својим неодговорним понашањем квари добре међунационалне односе с циљем да се представи као заштитник хрватске мањине која је тобоже угрожена. Србија поштује и штити права припадника свих националних мањина, тако и права припадника хрватске националне мањине'''', додаје Линта.
 
Он оцењује и као врхунско лицемјерје изјаву хрватског премијера Андреја Пленковића који је осудио наводне претње упућене представницима Хрватског националног већа у Србији.
 
''''Такође, врхунско лицемерје представља одлука Министартсва спољних и европских послова Хрватске да Србији упути протесну ноту у којој се наводе провидне лажи да су представници хрватске националне мањине тобоже изложени бројним претњама, увредама и застрашивањима на друштвеним мрежама'''', додаје он.
 
С друге стране, како наводи Линта, бројне чињенице показују да Хрватска у стварности систематски крши људска и национална права српских повратника и стотина хиљада протераних Срба.
 
EUR/RSD 117.1474
Најновије вести