Жиофре: Са Владом Србије градимо пут за бољи живот грађана

БЕОГРАД: Европска унија заједно са Владом Србије гради пут ка Унији који представља прилику за бољи живот грађана Србије, поручио је данас шеф Делегације ЕУ у Србији Емануеле Жиофре на манифестацији поводом обележавања Дана Европе у Београду.
Ziofre Emanuel yt
Фото: Youtube Printscreen

Жиофре је на манифестацији Фестивал Европе, која се одржава на Калемегдану, рекао да ЕУ за Србију представља прилику, односно, прилике да грађани, како каже, онда када се Србија укључи у ЕУ, могу да раде у ЕУ или да имају боље послове у Србији, као и да имају могућност за бољи живот.

Он је казао да је на обележавању Дана Европе у Новом Саду 9.маја послата снажна поруку о партнерству између ЕУ и Србије.

Додао је да је историјски гледано ЕУ велики мировни пројекат који је, како је рекао, настао и развија се кроз сарадњу европских земаља чланица.

''''Sve што се овде данас дешава илуструје да су ЕУ и Србија боље заједно'''', рекао је Жиофре који је са министром за европске интеграције Јадранком Јоксимовић и замеником градоначелника Гораном Весићем обишао штандове ЕУ, Владе Србије, земаља чланица ЕУ и Европског покрета.

Заменик градоначелника Горан Весић изразио је захвалност делегацији Европске комисије у Београду и Министарству за европске интеграције на организовању Дана Европе у српској престоници наводећи да је то прилика да грађани виде ко све чини ЕУ.

''''Да су то земље са којима ми живимо и да је нама место у Европи, да будемо уједињени у различитостима, да заједнички славимо и делимо и решавамо проблеме", рекао је Весић.

Додао је да европски континент може да опстане у будућности само ако буде јединствен у политици и економији.

Весић је навео и да верује да ће Србија постати чланица ЕУ, јер сматра да јој је место у европској заједници и истакао да то није постала до сада због различитих историјских околности.

"То се није догодило понекад због наше, а понекад и због туђе кривице, али то не значи да није време да сада постанемо чланица Европске уније. Тако да ће Србије сигурно бити у Европи", казао је Весић.

Посетиоци Фестивала Европе имали су прилику да, између осталог, посете штандове 16 држава чланица ЕУ и упознају са вредностима и специфичностима тих земаља, као и да се упознају са делима кипарског уметника Константиноса Кристуа, учествују у наградном ЕУ квизу и чују наступ виолинисткиње Браниславе Јованов, фадо певачице Тамаре Јокић и квартета Интермецо.

Фестивал Европе одражава мото Европске уније Уједињени у различитости и саставни део је кампање "Бољи смо заједно".

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести