Златиборци траже смену министарки

БЕОГРАД: Неколико стотина становника златиборских општина протестовало је данас испред зграде Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Министарства правде, којима су уручени захтеви за смену министарки Зоране Михајловић и Неле Кубуровић.
zlatiborci protest FoNet
Фото: FoNet

Вођа протеста Милан Стаматовић је изјавио да је суштина спора са властима то што се руши концепција режима о поклањању државне имовине странцима или страначким тајкунима.

Он је рекао да је гондола коју хоће да изгради општина Чајетина само колатерлана штета, а да је стварна жеља пренос великих површина државног земљишта без накнаде на приватна лица, којим ће бити омогућена изградња парка природе као заштићене зоне на којој је забрањена градња.

Ми тражимо смену Зоране Михајловић и Неле Кубуровић јер је кључ решења проблема у њиховим рукама, рекао је Стаматовић.

Све сто се тражи другим инвеститорима тражи се и Чајетини

Ми као министарство грађевинарства радимо искључиво у складу са прописима јер је то наша надлежност, политика није у домену рада овог министарства, рекла је данас државна секретарка у министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Александра Дамјановић.

Она је у изјави за Тањуг одговарајући на оптужбе председника општине Чајетина, Милана Стаматовића рекла да нема злих намера нити било каквих пропуста на страни министарства, као и "да се она бави струком, а не политиком". 

Коментаришући протест који су данас одржали Златиборци предвођени председником општине Чајетина, Миланом Стаматовићем због проблема око издавања грађевинске дозволе за изградњу панорамске гондоле на Златибору, Дамјановић је рекла да се издавање грађевинских дозвола врши у складу са законом.
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести