Зоран Лутовац нови председник Демократске странке

БЕОГРАД: Зоран Лутовац изабран је данас за новог председника Демократске странке. 
Lutovac Zoran/Tanjug
Фото: Tanjug

На изборној скупштини странке, Лутовац је добио гласове више од 50 одсто делегата и тиме победио већ у првом кругу гласања.

У трци за председника ДС били су још и Бранислав Лечић и Гордана Чомић. 

За нове потпредседнике ДС изабрани Александра Јерков, Драгослав Шумарац, Саша Пауновић, Драгана Ракић и Дејан Николић. За председницу Политичког савета изабрана је Мирјана Рашевић. 

Досадашњи председник Драган Шутановац поднео је оставку на месту председника ДС због лоших резултата те странке на изборима у Београду, почетком марта.

Лутовац: Радити заједно на јачању ДС-а, победити апатију 

Новоизабрани председник Демократске странке Зоран Лутовац позвао је данас чланство да заједно ради на јачању странке и поручио да без ДС-а неће бити промена и побољшања у Србији. 

"Зато заједно морамо да победимо апатију, да изађемо у сусрет милионима који су били једном са нама", рекао је Лутовац у првом обраћању после избора за новог лидера ДС. 

Он је додао да ће радити на томе да се социјална база ДС-а ојача, "да се поново чује глас свих оних који у нама имају поузданог партнера за будућност".

Лутовац је на изборној скупштини странке добио гласове више од 50 одсто делегата и тиме победио већ у првом кругу гласања. У трци за лидера странке били су још и Бранислав Лечић и Гордана Чомић.

Лутовац је после избора за Н1 рекао да ДС мора бити већа од 2,2 одсто, колико је освојила на београдским изборима, односно "мора бити један од стубова будуцих савеза који це препородити Србију".

Он је додао да ће ДС сарађивати са Савезом за Србију Драгана Ђиласа.

Лутовац је на почетку свог обраћања позвао досадашњег лидера ДС Драгана Шутановца и своје противкандидате да му се придруже и поздраве делегате.

Зоран Лутовац, који је седми председник ДС од обнове рада те странке 1990. године, добио је подршку 659 делегата. 

За Гордану Чомић гласало је 468 делегата, а за Лечића 123. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести