Зорана Михајловић: Ја сам мета

БЕОГРАД: Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић оценила је за "Недељник" да нема разлога да мисли да је државни секретар њеног министарства Миодраг Поледица урадио нешто противзаконито и тврди да је она права мета кампање "чије обрисе препознаје" и верује да ће се све врло брзо открити.
mihajlovic, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

„Да се не правимо блесави, мета сам ја и то ми је јасно, само не желим да мој државни секретар буде колатерална штета, као што ни ја сутра не желим да некоме другом будем колатерална штета”, рекла је Михајловић.

„Ја сам мета. Ту сам, никуда не идем. Ако сам било шта у овом министарству урадила а да није у складу са законом, па дајте то, покажите то. Изволите, дођите, ту сам 24 сата, седам дана у недељи, никуда не бежим”, поновила је Михајловић.

Михајловић је апсолутно сигурна да иза свега не стоји председник државе и лидер Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић, јер је "то једини човек и председник" који ју је бранио.

„Дуго сам у политици и у СНС и уопште се не заваравам да се ово случајно дешава, али са друге стране све време трпим нападе радикала и таблоида, рекла је Михајловић, која лидера радикала Војислава Шешеља упоређује са џубоксом "који пева онолико колико у њега новчића убаците".

Михајловић је признала да је њена грешка био избор Мирољуба Јевтића за директора у Железницама, јер га је предложила Влади Србије, а његово хапшење је био велики шамар за министарство и Железницу.

Михајловић сматра и да Вучић неће напустити СНС, јер он јесте СНС, наводећи да ће доћи до одређених промена унутар странке.

Била би велика штета да та странка прође као многе у претходном периоду које су након пада са власти нестале са политичке сцене, рекла је Михајловић и додала да не би остала у СНС ако би на њеном челу био Небојша Стефановић.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести