Жртве КиМ: Злочинци ОВК не могу бити државници, преговарачи

БЕОГРАД: Удружење породица "Косметске жртве" затражило је данас од српских власти и медија да не дозволе бившим припадницима терористичке ОВК који су сада представници привремених институција у Приштини, да буду "државници" и "преговарачи" у дијалогу Београда и Приштине.
kosovska mitrovica, Tanjug/Filip Krainčanić
Фото: Танјуг/Филип Краинчанић

"Ми, породице косметских жртава апелујемо на државнике Републике Србије и медије у Србији, да нам помогну у захтеву, у коме се гласно и јасно изјашњавамо и залажемо да: Терористи и злочинци вође УЧК не могу бити ''државници'' и ''преговарачи'', па нека је то и лажна држава УЧК ИСИС Косово", наводи се у саопштењу Удружења.

Из Удружења су затражили да вође ОВК, због монструозних злочина почињених над Србима отетим 1998. године, који су доказано били заточени у логорима, где су команданти били Рамуш Харадинај и Фатмир Љимај, одговарају пред лицем правде.

"Међународно судство мора да подигне оптужнице против злочинаца и вођа УЧК, Харадинаја, Тачија, Весељија, Љимаја, у којима морају бити обухваћена и губилишта и масовне гробнице Клечка, Волујак, Радињић језеро, Ликовац, Лапушник, Драгодан...", истиче се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести