Зукорлић: Ифтар важан искорак у политици помирења  

БЕОГРАД: Ифтар, први оброк током рамазанског поста, је радост постача која свој пуни смисао има само када се подели са другима, а овај је и важан искорак у политици помирења, поручио је народни посланик Муамер Зукорлић, који је био домаћин многобројним званицама у београдском Клубу посланика. 
muamer zukorlic
Фото: Tanjug (D. Kujundžić, arhiva)

Овај ифтар због свих околности у којима се одржава има порку да се држава отвара према муслиманима, што је важан искорак у политици помирења и неопхоне интеграције друштва, рекао је Зукорлић, који је и председник Одбора за образовање, науку, технолоски развој и информатичко друштво.

Како је саопштено, међу више од 130 званица ифтару су присуствовали изасланик Председника Србије Никола Селаковић, министарка правде Нела Кубуровић, министар образовања Младен ШСарчевић, потпредседница СНС Марија Обрадовић, потпедседник Скупштине Србије Верољуб Арсић, те више од двадесетак народних посланика из већине посланичких клубова.

Међу звавницама је био и амбасадор ОЕБС и готово сви амбасадори муслиманских земаља у Београду, те бројни представници јавног политичког и културног живота.

Вишечлану делегацију Исламске заједнице Санџака, Београда, Војводине и Прешева предводио је, како се наводи, председник Мешихата муфтија Мевлуд Дудић. 

Пожелевши добродошлицу и пријатан ифтар, Зукорлић је истакао да муслимански пост има за циљ да изоштри карактер човека и да му унапређењем самоконтроле ојача емпатију за друге људе и определи га према доброчинству. 

Пре ифтара проучен је езан и џематски обављен акшам намаз, а уз ифтар уприличен је пригодан културно-уметнички програм.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести