Зукорлић: Не може се РТС проглашавати “панда медведом”

Посланик Странке правде и помирења Муамер Зукорлић критиковао је данас Радио-телевизију Србије која се, према његовој оцени, финансира законито, а понаша незаконито
muamer zukorlic
Фото: Tanjug (D. Kujundžić, arhiva)

БЕОГРАД: Посланик Странке правде и помирења Муамер Зукорлић критиковао је данас Радио-телевизију Србије која се, према његовој оцени, финансира законито, а понаша незаконито и ексклузивно одлучује ко је погодан, а ко није, да буде позиван у емисије.

“Не можемо допустити да се РТС, као јавни сервис, проглашава ''панда медведом'', неком заштићеном врстом која може да ради шта хоће”, рекао је Зукорлић у Скупштини Србије, где је у току расправа о извештају о раду РАТЕЛ-а за 2019.годину.

Он се осврнуо на емисију “Реч на реч” и оценио да је очигледно јавни сервис одредио које су то странке валидне и заступају народ.

“РТС не занима да ли су те странке парламентарне, да ли те странке нису парламентарне и они су за неколико сесија одредили десетак гостију које позивају, а остало, господо, ви и не постојите. При том, искључили су неколико парламентарних странака које не позивају никако, јер су очито непожељне, а потпуно су искључене мањинске странке”, рекао је Зукорлић.

Оценио је да је то неприхватљиво, наводећи да се не може допустити да се “господа у руководству” РТС-а” тако понаша.

“Био сам у прилици пре 20 година да јавно позивам да се не плаћа претплата РТС-у. На ивици сам да то поново урадим, уколико овако наставе без обзира што је у питању закон, јер када наметнете једно безакоње, знајте да ће се појавити друго безакоње”, рекао је Зукорлић.

Каже да је ово “последње упозорење”, додајући да ће употребити И друга правна средства да се, како је рекао, “медијској олигархији” стане на крај.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести