Зукорлић о Угљанину: Радикализацијом до профита 

НОВИ ПАЗАР: Актуелни председник Бошњачког националног већа Сулејман Угљанин је забринут да ће изгубити предстојеће изборе за то веће, па у дослуху са појединим спољним и домаћим политичким факторима, рачуна да би радикализацијом стања могао страначки и ускоинтересно да профитира, изјавио је народни посланик и лидер БДЗ Санџака Муамер Зукорлић.
1
Фото: Tanjug

Коментаришући последње изјаве и ставове Угљанина, који је и председник Странке демократске акције (СДА) Санџака, Зукорлић каже да су то, заправо, цехови које Угљанин испоставља након сто га осам последњих година ова и претходне власти, како истиче, незаконито држе на челу Босњацког националног веца. 

У писаној изјави достављеној Тањугу, Зукорлић подсећа да је још 2010. бивша власт Бориса Тадицева, како каже, незаконито поништила резултате избора и дозволила Угљанину да кроз непостојецу форму техницког мандата контролисе БНВ четири године. Четири године касније, 2014, Угљанинова странка је, наводи Зукорлић, масовно покрала изборе а из Тутина су достављени видео докази крађе које је, упркос томе, РИК признала и председнику СДА омогућила још један мандат злоупотребе Већа.

"Ово сада је резултат договора Угљанина и (Расима) Љајића да први регрутује тзв патриотске односно анти српске гласове а други просрпске за претстојеце изборе за националне савете", навео је Зукорлић.

Говорећио о изјавама Угљанина на рачун председника Србије Александра Вучића, Зукорлић каже да су оне у супротности са чињеницом да је његова странка отворено подржала Вучића на прослим изборима посебно у опстинсма Тутин и Сјеница где СДА самостално контролисе власт дарујући му више од 65 одсто гласова у тим опстинама.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести