Бекрић пропушта Светско првенство

Српски атлетичар Емир Бекрић пропустиће Светско Првенство у Пекингу (22-30 августа), због повреде скочног зглоба.

Припремали смо се и тренирали, али смо на крају одлучили да Емир не учествује у Пекингу. Не желимо да ризикујемо и да на Светско првенство оде, а да није максимално припремљен. На сваком такмичењу на којем учествује желимо да буде потпуно припремљен да би могао да се такмичи и да свој максимум. После кратког опоравка и одмора почињемо припреме за Олимпијске игре у Рио де Занеиру, и то је наш главни циљ", изјавила је Мирјана Стојановић, тренер Емира Бекрића.

Сам Бекрић је изразио велико жаљење што неће бити у стању да наступа на предстојећем Светском првенству, али је изјавио да је то најбоља одлука у овом тренутку.

"Много ми је жао што ћу пропустити Светско првенство, али ова одлука је донета после дугог размишљања и у овом тренутку је најбоља за мене. Желим целом атлетском тиму пуно среће у Пекингу. Велику захвалност дугујем и Олимпијском комитету Србије, Атлетском савезу Србије, који ме подржавају и уливају ми додатну снагу да превазиђем овај тренутак и потпуно спреман доцекам Олимпијске игре, изјавио је Бекрић.

Српски атлетичар је 2013.године на Светском првенству у Москви освојио бронзану медаљу на 400 метара препоне истрцавšи трку за 48,05.

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести