Дани Педроса победио у Сан Марину

Возач Репсол Хонде Дани Педроса победио је на Великој награди Сан Марина у мотоцкилизму у Мото ГП класи. Шпанац је забележио 52. победу у каријери.

Троструки светски првак је славио у времену 43:43,524 минута и постао осми различити победник у последњих осам трка у овогодишњем шампионату. Друго место на стази „Марко Симончели” заузео је возач Мовистар Јамахе Валентино Роси са 2,837 секунди заостатка, док је трећи кроз циљ прошао његов клупски колега Хорхе Лоренцо за заостатком од 4,359 секунди.

Педроса је стартовао са осмог места, али је добром вожњом успео да претекне противнике, а затим седам кругова пре краја и Росија, који је на почетку обишао Лоренца на пол-позицији. Лидер шампионата Марк Маркез био је четврти. Педроса је победом „помогао” земљаку Маркезу у борби за титулу, јер је Роси имао шансу да победом приђе на 38 бодова за остатка, али је на пет трка пре краја у заостатку од 43 бода за лидером. Маркез има 223 бода, Роси 180, док је Лоренцо трећи са 162 бода.

У Мото 2 победио је Италијан Лоренцо Балдасари (42:45,885) одличном вожњом после праве “игре мачке и миша” са актуелним шампионом Шпанцем Алексом Ринсом, који је завршио као други. После неколико хаотичних првих кругова Јапанац Такаки Накагами је успео да се врати и на крају освоји треће место. Пошто је лидер шампионата Зарко био четврти, Ринс је у борби за титулу предност смањио само на три бода. Зарко има 194, Ринс 191.
У Мото 3 најбољи у Мизану је био Јужноафриканац Бред Биндер (39:37,556) испред Италијана Енее Бастијанинија и Шпанца Јоана Мира. Биндер је још више повећао сигурну предност у генералном пласману и сада има 229, а Бастијанини 123.
Наредна трка у Мото ГП шампионату вози се 25. септембра за Велику награду Шпаније.

Г. М.
 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести