"Делије" обориле рекорд у добровољном давању крви

Навијачи Црвене звезде, популарне "Делије" показали су хуманост и традиционалном акцијом добровољног давања крви

допринели да у среду, 4, фебруара, буде оборен рекорд стар више од 20 година.

Како је саопштио Институт за трансфузију крви само у једном дану 715 грађана дало је крв, понајвише захваљујући шестој традиционалној црвено-белој акцији у Медија центру стадиона Рајко Митић и Заводу за трансфузију крви Ниш.

"Акцији се одазвало више од 550 особа, а крв је дало 504.  Први пут крв су добровољно дале чак 184 особе, а хуман гест показало је и више од 50 жена. Тиме је оборен претходни рекорд, за тачно 100 јединица крви, који је постављен на акцији у априлу прошле године када је крв дало 404 звездаша. Током целе акције ред за давање крви се није смањивао, а због великог интересовања акција је продужена за два сата", наводи се у саопштењу.

Акцију су подржале кошаркашка и фудбалска секција Црвене звезде - кошарка и Никола Ребић и Марко Тејић, као и фудбалер Ђорђе Деспотовић.

Кошаркашки клуб је свим добровољним даваоцима поклонио улазницу за вечерашњу утакмицу против Жалгириса у Топ 16 фази Евролиге.

Успешном дану допринели су и грађани Новог Пазара, Кучева и Ковина у којима су одржане акције у оквиру Зимске кампање. На овим акцијама крв је дала 161 особа, а у  Институту за трансфузију крви Србије и трансфузиолошком аутобусу на Студентском тргу у Београду крв је дало 50 грађана.
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести