Ђоковић изгубио од Федерера у финалу Дубаија

Први тенисер света Новак Ђоковић није успео да освоји пету титулу на АТП турниру у Дубаију, пошто је данас изгубио у финалу од Швајцарца Роџера Федерерра са 6:3, 7:5.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић није успео да освоји титулу на турниру у Дубаију, пошто је у финалу поражен од Швајцарца Роyера Федерера. Федерер је до 20. тријумфа у међусобним сусретима са Новаком дошао са 6:3, 7:5, после једног сата и 24 минута игре. На тај начин, Федерер је по седми пут славио у Дубаију, а толико трофеја има још само на Вимблдону и у Халеу.

Федерер је одиграо одличан меч, а Новак на другој страни није био довољно расположен да би му пружио већи отпор. Најјачи адут швајцарског тенисера био је сервис, имао је 12 асова. 

Швајцарски тенисер је користио своје шансе на најбољи могући начин, што се не може рећи за Ђоковића. Први рекет света је имао седам брејк лопти, али ниједну није успео да искористи јер је баш у тим тренуцима Федерер одиграо своје најбоље поене на мечу. С друге стране, Новак је Федереру дозволио два пута да му одузме сервис и то из једине две прилике које је и имао и то је одлучило меч.

Српски тенисер Новак Ђоковић рекао је да је узрок његовог пораза од Роџера Федерера у финалу Дубаија то што је Швајцарац био бољи.
- Честитам Роyеру на изузетној недељи, био је бољи играч на терену, важне поене је одиграо одлично и био је сјајан на сервису. Покушао сам шта сам могао, али био је ово добар меч и добра недеља, играо сам у финалу и морам да будем задовољан. Надам се да ћу бити бољи како сезона буде одмицала - рекао је Новак.

На констатацију да је имао седам брејк лопти, а ниједну није искористио, док је Федерер реализовао обе које је изборио, Ђоковић је рекао:
- Мислим да ће ме Борис исто питати за десетак минута. Он зна одговор. Не знам шта да кажем, нисам имао много шанси. Федерер је играо сјајно и морам да му честитам.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести