58. Дневников турнир: Седам дана до старта

НОВИ САД: Лагано се склапају коцкице мозаика у базу припремних радњи за 58. карику у ланцу постојане традиције Дневниковог турнира у малом фудбалу.
1
Фото: Промо

После јавног жреба, преношеног на Јутјуб каналу генералног спонзора, компаније Меркур Џ тип, Такмичарска комисија, којом руководи легандарни фудбалски радник Сеад Чочић, објавила је сатницу првог кола, како су и обећали, седам дана пре почетка турнира. 

Првог дана, у суботу, 24. децембра, у малој Спенсовој дворани састају се – Ветерани: Сајмиште – Градина (8.30), Медисон МИ Инсталације – Славија (9.10), Паркинг сервис – ГСП Независност (15.50), Градина систем – Медисон МИ Инсталације (16.30).

Сениори: Куветкена – Младост БП (9.50), ФК Тител – Спорт meyik (10.30), П. Пуача Еркер инжењеринг – НС Унион (11.10), Борац Бобота – М тим спорт (11.50, ФК Милетић – Општина Маркушица (12.30), Тропикана – Мото мастер (13.10), СЦ Буки – Еко пет 021 (13.50), Паркинг сервис – КМФ Пирли (14.30), Бифе Уна сокер бет – Кафана код чика Јове (15.10), ФК Железничар – Вулкан Каћ ((17.10), Камен Блешић – Судије (17.50), Елдорадо – Младост БЈ (18.30), MM Браћа Милановић – КМФ Мићко тренд (19.10), Софекс – Меркур тип (19.50), Цирих Бач – Лишић електро Каћ (20.30), ФК Сусек – Максбет (21.10).


Распоред турнира

Све утакмице на турниру играће се у Спенсовој малој дворани: 24. и 25. децембар: прво коло, 3. и 4. јануар: 1/16 финала, 8. и 9. јануар: 1/8 финала, 13. јануар: 1/4 финале, 14. јануар: полуфинале, 15. јануар: ФИНАЛЕ.


Троструки узастопни победник турнира Максбет одбрану титуле започиње од Сусека, са јасно израженом амбицијом да четвртом титулом у низу уђе у круг најуспешнијих екипа у безмало шест деценија дугој историји турнира.

– Ми се нисмо пуно бавили жребом – сведочи најбољи играч прошлогодишњег турнира, Максбетов Веселин Губеринић. – Не да бисмо потценили било кога, него зато да бисмо се сконцентрисали на себе и нашу игру. Познато је да у нокаут систему поправнога нема и да сваком изазову морате да се посветите стопроцентно. Не познајем играче Сусека, али не сумњам да имају добре појединце, чим су имали основ да се пријаве на Дневников турнир. Сваку утакмицу, па и ту на старту са Сусеком, ми ћемо започињати као да је реч о финалном мечу. 

Што се тиче појединачних награда и Губеринић је с поносом прихватио награду намењену најбољем играчу 57. турнира. О могућностима да лични престиж одбрани кратко је прокоментарисао:

– Морамо да будемо реални, године пристижу, а с њима и млађи играчи. Ми идемо корак по корак, утакмицу по утакмицу, циљ нам је да освојимо победнички пехар. Да је другачије, не бисмо ни учествовали. Што се тиче појединачних награда, свако признање ласка, али колико год било у доменима флоскуле, истина је да екипа избацује појединца. Најважније је да се екипа пласира у финале, а тиме и да избаци кандидата за епитет најбољег.

У сутрашњем броју Дневника објавићемо сатницу преосталих парова првог кола у сениорској конкуренцији, као и распоред преосталих утакмица ветерана у групама.  Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести