ЧЕТВРТФИНАЛЕ ДНЕВНИКОВОГ ТУРНИРА У МАЛОМ ФУДБАЛУ: Полуфинале без носиоца, Цириха и Милановића

Цирих Бач је први носилац кога неће бити у кругу четири екипе које ће у полуфиналу одлучивали о расподели богатог фонда награда, вредног два милиона динара, на Дневниковом турниру у малом фудбалу.
1
Фото: Моменат са Дневниковог турнира у малом фудбалу, фото: С. Шушњевић

Једна од најквалитетнијих екипа минулих година, састављена од респектабилних играча врбаског Летећег Холанђанина, елиминасана је пеналима од дебитанта на турниру, екипе Шератона. То је био први меч у сениорској конкуренцији који је у основном делу завршен без голова и прво изненађење за свакога ко није био присутан у малој Спенсовој дворани. Истина, Цирих јесте имао иницијативу и његови играчи више су шутирали ка противничком голу, али су „хотелијери“ дисциплинованом игром успели да одрже резултат којим је утакмица и почела, да би са линије пенала дочекали своју шансу и искористили је за пролаз у полуфинале.

Судбину Цириха поделили су и чланови екипе Машинско малтерисање Браћа Милановић из Степановићева, прошлогодишњи финалисти на турниру.Головима Маројевића, Икрасева и Авдаловића тим Фурни ентеријери обезбедио је учешће у полуфиналу. Једини гол за Милановиће постигао је Крстић.

С друге стране, двоструки шампиони Дневниковог турнира, играчи Максбета нису дозволили изненађење, мада су с друге стране терена имали изузетно квалитетну екипу КМФ Вулкан из Каћа, редовног учесника нешег турнира. Попут Шератона и вулканци су покушали најпре да сачувају свој гол, у чему су и успели читаво прво полувреме. Гудурић, Томчић, Чичић и остали великани дворанског фудбала шутирали су из свих позиција, али је захваљујући фантастичним одбранама голмана Каћана резултатска равнотежа важила до петог минута наставка. У преосталом делу меча, головима Томића и Томчића, Максбет је остао у конкуренцији за једну од награда, баш као и бранилац титуле Скајоптик, који је головима Симића, Вујовића, Ковачевића и Клаића савладао тим нашег „златног спозора“ Меркур икс тип са 4:0.

Прошле године успешни у кадетској конкуренцији, на овом турниру детелинарскијуниори су против врло квалитетног састава Синбетових тигрова  повели са 1:0 на истеку првог минута. Стрелац је био Ускоковић након соло акције и прецизне асистенције Хрњачког. Велики број навијача обеју екипа допринео је атмосфери која је овај меч издвојила као један од најинтересантнијих у јуниорској конкуренцији. Што се дешавање на парету тиче, „тигрови“ су поштено загризули после уводног минуса и пет минута пре краја искористили нешто дефанзивнију игру Детелинаре. Стрелац из пенала за изједначен је био је Крачун. Преосталих пет минута обе екипе кренуле на све или ништа, Синбетови тигрови нарочито, с обзиром на то да им је намењена улога фаворита. У јеку њихових напада, минут и по пре краја, уследио је брз противнапад Детелинаре који је реализовао Петровић, да би на истеко времена превиђеног за меч, када је и голман „тигрова“ изашао високо, Ускоковић је својим другим голом поставио коначан резузлтат утакмице, 3:1 за Детелинару.

Млади Лиманци у кадетској конкурецији платици су цех самоуверености и оцени да им је пут међу четири најбоља тима отворен у сусрту са Фасадом Ђурђево. Развој сизуације у првом полувремену ишао је у смеру како су и планирали. Повели су са 2:0, головима које постигао Урош Станко и успешно добар део утакмице одолевали вршњацима из Ђурђева. Када је пред крај Пауновић из пенала преполовио минус, развила се равноправна борба, са мноштвом шутева на обема странама. У последњем минуту, прецизније тек десетак секунди пре звука сирене, Пауновић је постигао и други гол за изједначење и пенале, у чему су успешнији били дечаци из Ђурђева.

Пеналима је одлучен и дерби Спартанци – Медведи међу петлићима. По три гола постигле су обе екипе, Гаврић, Степанов и Дмитровић за Медведе, а за СпартанцеГаврић, Нешковић и Икић.

Пун погодан Ђурђевчана у четвртфиналним утаклмицама спречили су играчи екипе Но нејм у најмлађој категорији. Осим квалитетног меча, препуном резултатских обрта, гледали смо и дуел двојице талентованих петлића и одличних стрелаца Петра Костадиновића у Фасади и Филипа Костића уНо нејму. Постигли су по три гола, а победника је одлучио Но нејмов играч Дедеић.

Л. Б.з

Фото: Моменат са Дневниковог турнира у малом фудбалу, фото: С. Шушњевић

Резултати четвртфинала:

ПЕТЛИЋИ: Пип тортиља мексикана – Кабел 1:2, Спартанци – Медведи 5:6 (3:3), Половна техн. Будо – ОДР Петроварадин 5:1, Фасада Ђурђево – Но нејм 3:4.

ПИОНИОРИ: Пуача ГМ Колор – Пуача Рест. Ловац 9:2, Бока јуниорс – Дрим тим 1:3, Че Гевара – Тријумф 021 0:2, Пип тортиља мексикана – Софекс 1:0.

КАДЕТИ: Миланело – Роткварија 4:1, Фасада Ђурђево – Фрики Лиман 4:2 (2:2), Барок Каравуково – Инел 6:5 (2:2), Пуача ГМ Колор – Фасадом Жабаљ 1:5.

ЈУНИОРИ: Николовски – Манојловић 0:3, Синбетови тигрови – Детелинара 1:3, Корд – Младост БЈ 3:1, М тим - Честер 3:4 (3:3).

СЕНИОРИ: Скајоптик – Меркур икс тип 4:0, Фурни ентеријери – ММ Браћа Милановић 3:1, Цирих Бач – Шератон 2:3 (0:0), Вулкан Каћ  – Максбет 0:2.

Субота, 13. јануар (полуфинале)

ПОЛЕТАРЦИ: Феник – Наут (11.20), Краљев парк – Тријунф (12.00).

ПЕТЛИЋИ: Фасада Ђурђево – Медведи (12.40), Кабел – Половна техн. Будо ( 14.40).

ПИОНИРИ: Тријумф 021 – Пип тортиља мексикана (13.20), Пуача М Колор – Дрим тим ( 15.20).

КАДЕТИ: Фасада Ђурђево – Миланело (16.40), Барок Каравуково - Фасадом Жабаљ (18.55).

ЈУНИОРИ: Честер -  Корд (17.25), Детелинара – Манојловић (19.45).

СЕНИОРИ: Максбет – Шератон (18.10), Скајоптик – ФурниЕнтеријер (20)

ВЕТЕРАНИ: Аутогалант – Квики маркет (14), Вејк ап ђус бар – Медисон МИ инсталације (16)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести