ЗАВРШНИЦА 59. ДНЕВНИКОВОГ ТУРНИРА У МАЛОМ ФУДБАЛУ: Прво Шератоново четвртфинале

Међу осам екипа у четвртфиналу Дневниковог турнира у малом фудбалу четворо је прошлогодишњих полуфиналиста: бранилац титуле Скајоптик, ММ Браћа Миланович, Максбет и Цирих Бач.
s
Фото: Моменат са Дневниковог турнира, фото: Л. Бакмаз

Зато кажемо да је вредело минулих дана навратити у Спенсову малу дворану и наћи се у Дневниковој спортској причи започетој далеке 1962. године. Утакмице на 59. турниру биле су на нивоу кога се нико не би одрекао. Напротив, сваки организатор сличних спортских догађаја једино би могао да пожели Дневникову формулу успеха.

Неизвесност и резултатски преокрети првог дана осмине финала употпунио је дерби тог дела такмичења, између сталног учесника са запаженим резултатима до сада, ветерничког Аутогаланта и дебитанта Шератона. Оптерећени дебитантскомулогом „хотелијери“ су уз претерани респект противника доста резервисано започели меч, што је казнио двоструки стрелац за Аутогалант Ђурић, у трећем и на истеку петог минута. Једину прилику колосалних размера да смањи вођство противника пропустио је Кнежевић, док је истицало време предвиђено за једно полувреме. Зато је Танасић после само два минута игре у другом делу из пенала преполовио Аутогалантов капитал, да би ћетири минута пре краја, после слободног ударца и испадања из игре његовог чувара добио довољно простора и времена за нишан, шут и изједначење и рулет са пенала. Шансу да то спречи имао је двоструки стрелац Аутогаланта Ђурић из пенала, а до краја смо још издвојили слалом играча Бачке у Шератону Глувића у последњем минуту, али без реализације. Пенале за четвртфинале у Шератону су искористила сва тројица извођача: Танасић, Кобачевић и Балиновић, док су, после промашаја Ђурића у првом пеналу, стрелци за Аутогалант били Веселиновић и Јашић.

Фото: Дуел између Шератона и Аутогаланта, фото: Л. Бакмаз

Двоструки победници турнира, екипа Максбет резултатски убедљиво је решила пролаз међуосам најбољих, победом са 6:2 против тима Циле и другари.   Двоструком стрелцу Жеравици за победу су се са по једним голом придружили Малиџан, Гојковић, Томић и Чичић.

Велико интересовање изазвала је најава такмичења омладинаца, категорије која је први пут установљена од реафирмације Дневниковог турнира. Вредело је чекати, јер су омладинци до сада били на нивоу сениорског изазова. Млади Детелинарци су и ове године били на фону својих претходника и по квалитету игре, али и по навијачкој страсти житеља тог новосадског насеља, који су здушно бодрили младе комшије у одлучујућој утакмици за пласман у четвртфинале. Упркос резултатском минусу на полувремену утакмице са жабаљском екипом Фасадом, успели су да изједначе голом Хрњачког, да би у двоминутној завршници постигли још два гола за победу (Хрњачки и Вуковић) и прво место у групи. Водећи гол за Фасадом постигао је Новаковић.

Лиманци, без Лазара Јовановића, који јесте уписан у записник, али због почетка Вошиних припрема није био у дворани, нису били равноправан партнер расположеним Каћанима, чији су стрелци Исаков, Павловић и Плавшић трасирали пут у завршницу. Почасни погодак за Лиман постигао је Тешенић.

Најубедљивију победу у последњем колу такмичења по групама остварили су петлићи у екипи Но нејм. Постигли су чак 10 голова у сусрету са вршњацима Будућности из Савиног Села, а да нису примили ни један гол. Најзаслужнији за високу победу и пласман у четвртфинале био је Костић са четири гола, два је додао Малешевић, а по један Мијатов, Бечелић, Сантрач и Огњеновић.

Знатно неизвеснији и за гледаоце занимљивији меч испратили смо у пионирској конкуренцији у коме је Дрим тим победио Шалабајзере са 3:2. Драгосављевић Богуновић и Љубинковић били су стрелци за победнички тим, док су Шалабајзери остали на учинку од два гола Савовића и Јоковића.

Л. Бакмаз

Фото: Моменат са Дневниковог турнира, фото:Л. Бакмаз

Резултати:

ПЕТЛИЋИ: Медведи – Атина 4:0, Но нејм – Будућност СС 10:0.

ПИОНИРИ: Дрим тим – Шалабајзери 3:2, Фасада Ђурђево – Црвени крст 2:4, Душан силни – Младост БЈ 2:0.

КАДЕТИ: Маркет паркет – Барок Каравуково 1:2, Баско – Лиман 1:4, Сусек – Суперстар 2:9, Прајм тајм – Инел 0:3.

ЈУНИОРИ: Лиман – Каћани 1:3, Фасадом Жабаљ – Детелинара 1:3, Пуача ГМ Колор – Честер 1:6,Аутокућа Ас – Агромондо 0:1,Бока јуниорс – Младост БЈ 1:11.

СЕНИОРИ (1/8 финала): Циле и другари – Максбет 2:6, Шератон – Аутогалант 5:4 (2:2), Вулкан Каћ – Меркур аутомат клуб 3:2, Цирих Бач – Скајоптик Меридиана 5:0.

ВЕТЕРАНИ: Квики маркет 3 – ГСП Независност 4:1.

Петак, 12.1. (четвртфинале)

ПЕТЛИЋИ: Пип Тортиља мексикана – Кабел (8.30), Спартанци – Медведи (9.10), Половна тех. Будо – ОДР тим (11.10), Фасада Ђурђево – Но нејм (11.50).

ПИОНИРИ: Пуача ГМ Колор – Пуача Ловац (9.50), Бока јуниорс – Дрим тим (10.30), Че Гевара – Тријумф 021 (12.30), Пип тортиља мексикана – Софекс (13.10).

КАДЕТИ: Миланело – Роткварија (13.50), Фасада Ђурђево – Фрики Лиман (15.10), Барок Каравуково – Инел (16.30), Пуача ГМ - Фасадом (19.10).

ЈУНИОРИ: Николовски - Манојловић (14.30), Синбетови тигрови – Детелинара (15.50), Корд – Младост БЈ (17.50), М тим - Честер(20.30).

СЕНИОРИ: КМФ Вулкан Каћ – Максбет (17.10), Цирих Бач – КМФ Шератон (18.30), Фурни ентеријер – ММ Браћа Милановић (19.50), Скајоптик – Меркур икс тип (21.10)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести