Дефинисана правила 57. Дневниковог турнира у малом фудбалу

За овогодишњи, 57. по реду, Дневников турнир у малом фудбалу, дефинисана су правила по којима ће се играти.
1
Фото: Промо

Наиме, максимални број играча по екипи биће 12, с тим да пред полуфиналн сусрете списак мора да буде комплетиран, док за финалну утакмицу нема додатних промена. Један играч неће смети да игра за две екипе у истој категорији.

Утакмице ће трајати 30 минута (два пута по 15 минута), без продужетака. Три корнера значиће пенал с девет метара, а шести фаул, а затим и сваки наредни по полувремену, кажњаваће се ударцем с беле тачке, али тада са седам метара. За грубе стартове или добијен други жути картон, играчи ће да буду санкционисани искључењем на два минута. Аут се изводи ногом, чије ће време извођења бити три секунде, док лопта из голаута креће, такође, са земље, ударцем ногом, што ће трајати две секунде дуже од аута.

Измене ће се обављати искључиво у висини клупе за резервне играче и то у неком од прекида. Клизећи стартови су забрањени и санкционисаће се слободним ударцем за противничку екипу.

У случају нерешеног резултата, уследиће по три пенала за обе екипе и моћи ће да их изводе само они играчи који су завршили утакмицу на терену. Турнир ће се играти на терену димензија 40 пута 20 метара, с лоптом величине пет, док ће голови бити три метра ширине, с два метра висине. 

Пријаве за учешће на Дневниковом турниру примаће се до 12. децембра. Играће се током четири викенда, а утакмице прелиминарне фазе биће на програму 18, односно 25. и 26. децембра. Четвртфинала су предвиђена за 8. и 9. јануар 2022. године. Седам дана касније, на програму су полуфинала и финале.

Котизација за сениоре износи 8.000, док је за све остале категорије 6.000 динара. Сама пријава за учешће може да се уплати радним данима од 9 до 14 часова, у канцеларији Агенције „М теам спорт“, или на жиро рачун 160-384855-05. Додатне информације и пријаве могуће је добити и путем телефона 062/582-023 (Веселин Вилотијевић), или мејла: дневниковтурнирЖгмаил.цом, Инстаграма (Дневников турнир) и Фејсбука (Дневников турнир).

        А. М.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести