ДНЕВНИКОВ ТУРНИР: Пирова победа Мењачнице Рис

Преосталим утакмицама другог кола настављен је 56. традиционални “Дневников” турнир у малом фудбала, изненађења није било, фаворити су лако пребродили нове препреке, једино је можда  неочекиван нови пораз РТВ Војводине,  међутим, они још увек имају шансу да се пласирају у нокаут фазу.
е
Фото: Д. Иванић

Фудбалери Мењачнице Рис из Шајкаша победили су 5:3 Кафе Хогар али су испали из даљег такмичења, пошто су изгубили на старту од Ауто Ариса из Ковиља (0:5). Шајкашани су заузели последње место у групи пошто је Хогар био бољи од Ауто Ариса.

Шајкашани су преко Милана Рогића, иначе четвороструког стрелца на овој утакмици, дошли до почетног вођства, али су Хогаровци поравнали резултат, а стрелац је био Страхиња Пушкаревић. Мењачница Рис је головима Ненада Игњића и два пута Милана Рогића дошли до предности од три гола (4:1) и била на добром путу да побегне са зачеља табеле и остане у игри. Међутим, Немања Станковић са два гола је смањио резултат. Коначан резултат 5:3 поставио је Милан Рогић из пенала.

Победом над екипом ФКФ Лемикс од 4:1, фудбалери Бровел виљушкара из Бачке Паланке запосели су прво место у петој групи, са истим бројем бодова као и Кафе Панда. Жарко Влајић је отворио (из пенала) и затворио серију голова за Паланчане, који нису имали тежак задатак у другом мечу на турниру.

ТН ауто је тек у трећој утакмици на турниру дошао је до првих бодова, а сласт победе осетио је над екипом РТВ Војводина. Головима Драгана Пекеза са десетак метара и Алексе Ушћумлића ТН ауто је повео 2:0. Први гол за РТВ Војводину је постигао почетком другог полувремена Марко Љеваја из пенала. За убедљивије вођство шансу је прокоцкао Драган Пекез коме је шут из пенала одбранио голман РТВ Драган Зељковић. До краја сусрета није било озбиљнијих шанси.

Последња утакмица јучерашњег програма у којој су се састале до тада две првопласиране екипе Кафе Козма из Будисаве и Хрубик Волво протекла је у прилично изједначеној игри. Никола Рађен довео је у вођство Кафе Козму, чији фудбалери нису успели да потом искористе играча више (на два минута искључен Филип Кљајић). Казна је убрзо стигла, резултат изједначио Никола Станковић, а Никола Милић из пенала (три корнера) довео у вођство Хрубик Волво. Исти играч имао је прилику да увећа предност из новог пенала (три корнера) али је промашио. На крају Хрубик је постигао још један погодак.

Борбену утакмицу одигракли су ОЗЗ Ловренац, за коју играју момци из Младенова, и екипа Фермес. Прву велику прилику пропустили су играчи Фермеса, али нису имали среће да лепу акцију заврше поготком, лопта је окрзнула стативу и отишла у корнер. Најбољу прилику Ловренац је имао са пенала, али је Данило Ковачевића погодио оквир гола, те се на одмор отишло без погодака.

У наставку, Младеновчани су заиграли боље и преко Марка Бајића дошло до водећег гола, а након лепе акције вођство је дуплирао Александар Марковић. Ловренац је имао прилику да трећим поготком реши све дилеме, али су његови играчи у изгледним сиутуацијама, утисак је, били превише опуштени. Екипа Фермеса тешко се мирила са оваквим исходом, али до краја су голом у последњим секундама Иванчевића, успели само да ублаже пораз. Занимљиво је да су играчи Ловренца пре тога промашили и други седмерац до ког су дошли након трећег корнера.

Прву утакмицу јечерашњег програма одиграли су млађи пионири, дечаци ФК Цемента, те нешто старије девојчице из ЖФК Војводина.

Младе даме су показале да су вичне лопти, а повеле су преко убојитог шпица, Оливере Арсенин. Иста играчица искористила је грешку у задњој линији Беочинаца и дуплирала предност, а Цемент је у два наврата пропустио солидне прилике, тачније шутеве ка свом голу успела је да укроти Николина Марјанов. У другом полувремену, Цемент је заиграо боље и амбициозније, а награда је стигла када је Никола Рибић смањио на 2:1. Но, Оливера Арсенин је постигла свој трећи погодак, искоса са леве стране и уз доста среће, с обзиром да је лопта погодила једног играча Цемента, променила правац и завршила у мрежи. Меч је решен када је Николина Марјанов одбранила пенал Беочинцима, а нешто касније Анастасија Вуксановић је повисила на 4:1. Коначних 4:2 дело је играча Цемента Душана Ковачевића.

Права голеада виђена је у дуелу две кадетске екипе, НПР Пантић – Бурка инсталације. Додуше, после првих 15 минута, када су “Пантићи” водили 2:1, сигурно нико није могао да претпостави да ће на крају један тим доћи до толико убедљиве победе.

У првом делу, Преко Давида Пантића и Милоша Пантовића НПР Пантић је повео 2:0, а до одласка на одмор лепим голом са велике удаљености резултат је смањио Стеван Панков. У другом полувремену, играчи Бурка инсталација су остали без енергије, а “Пантићи” су се жестоко распуцали. У року од три минута, средином другог полувремена, Пантић и Пантовић су опет били прецизни, као и Божидар Благојевић. То није било све, до краја су по два пита прецизни били Давид Пантић и Лука Кљајић за убедљивих 9:1.  

Резултати

Млађи пионири

ЖФК Војводина – ФК Цемент 4:2

Кадети

НПР Пантић – Бурка инсталације 9:1

Сениори

ОЖ Ловренац – Фермес 2:1

Мењачница Рис – Кафе Хогар 5:3

Лемикс – Бровел виљушкари 1:4

РТВ Војводина Залагаоница – ТН ауто 1:2

Кафе Козмо – Хрубик Волво 1:3

Фото: Д. Иванић

Програм

Субота

15.00: Мађионичари – Каза Бјанка (к)

15.35: Гумопласт – Макс бет (с)

16.10: Бровел виљушкари – ДП тим(с)

16.45: Братис паб – Фермес(с)

17.20: Кафе Панда – Лемикс (с)

17.55: Аутоспорт – Белгија (с)

18.30: Цанекс – Пет пријатеља (с)

19.05: РТВ Војводиона – Кафе Козмо (с)

19.40: МГМ Пламен компани – НПР Пантић (к)  

 

Г. Ковач

Д. Кнежић

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести