НА „ДНЕВНИКОВОМ“ ТУРНИРУ ПОНОВО ИНТЕРЕСАНТНО: „Циле и другари“ после пенала до славља

„Циле и другари“ савладали су ОФК Футог са укупних 7:6 (2:2 после 30 минута игре), након бољег извођења пенала и пласирали се у осмину финала турнира“, у дуелу који је обележио минули дан „Дневниковог“ турнира.
1
Фото: Драматичан дуел „Цилета и другара“ и Футожана, фото: Дневник

Од почетка се видело да је овај дуел од изузетног такмичарског значаја. „Циле и другари“ нападали су константно у уводним минутима, али су њихове комбинације по правилу остајале без реализације. Ослањала се та екипа на нападе по левом боку, улазили повремено и у средини, док је супарник стрпљиво чекао шансу. Једна таква је и дошла, када је изнуђен први корнер, а из такве ситуације је Душан Чепић искористио гужву и шокирао ривала, који је до тада имао иницијативу. Није се дуго чекало на одговор. До поравњања су „Циле и другари“ дошли овај пут нападом преко десног бока, када је Стефан Ђукић велемајсторским ударцем пронашао вероватно једини небрањени простор и матирао голмана Футожана. Исти појединац је имао шансу да доведе свој тим до вођства, али је овај пут шутирао право у голмана.

ОФК Футог уздао се у то што је имао два корнера на својој страни, што је био велики адут пред наставак сусрета и друго полувреме. И поново је почетак овај пут другог дела игре припао „Цилету и другарима“. Та екипа имала је нову шансу да дође до предности, али је поново епилог био безуспешан. Уследио је празан ход у игри и једних и других и пенали су били све извеснији. Извесна је била и нервоза оба тима, готово на ивици сукоба. Међутим, граница се није прелазила, већ је све остало у оквирима фер-плеја.

Фото: Ф. Бакић

За разлику од првих 15 минута, иницијатива „Цилета и другара“ се исплатила и Сами Дурмиши је погодио за 2:1. Није могло без граме, пошто су Футожани изнудили и трећи пенал – узалуд. Ни оквир гола није погођен, тако да је ОФК Футог ишао ка поразу. Тако се бар чинило. Веома брзо су Футожани поново направили три корнера, овај пут нису погрешили, па су изједначили преко Чепића и касније одвели дуел у пенал-серију.

У њој је такође било неизвесно, да би нешто концентрисанији била екипа „Циле и другари“ и успела да се пласира у осмину финала.

Изузетно интересантно било је и на дуелу „Паркинг сервис“ – „Вулкан Каћ“, који су Каћани решили у своју корист после пенала. И овде је виђено доста интензитета, али и лепих потеза. Управо та комбинација одраз је такмичарског али и квалитетног приступа, како ове утакмице, тако и целокупног турнира. Отуда је овај сусрет заслужио онако како доликује – тек после пенала.

Бранилац титуле „Скај оптик“ имао је такође шта да каже, али имала је и екипа „Петар Пуача“ (3:2), али недовољно да би се срушила једна од најбољих екипа на турниру.

Чак девет голова виђених на утакмици између екипе „Дерби“ и „Маркет паркет“ (4:5) довољно говори о томе колико је публика у малој сали Спенса могла да ужива у бравурама током још једног дана турнира, што је била права увертира пред вечерњи, сениорски програм. Кадети поменутих екипа не само да нису разочарали, већ су у потпуности испунили очекивања, уз најистакнутије појединце, Луку Малеша у победничком саставу и Антонија Думонића код поражене екипе. Обојица су постигли по два поготка, тако да је овај дуел на неки начин био и индивидуално надметање, које је, наравно, пало у други план.

Једнако ефикасна утакмица виђена је и у узрасту петлића, у окршају у којем је „Половна техника Будо“ са 7:2 била боља од екипе „Будућност СС“. Шоу је однео млади Огњен Радовић, којег јутарњи термин од девет часова није омео да са великом енергијом одигра утакмицу и постигне четири гола, од којих се не зна који је био лепши. На тај начин трасирао је пут до победе својој екипи, а у стрелце су се уписали још и Миљан Шљукић, Алекса Павићевић и Матеја Тепавчевић, за укупних седам на семафору „Половне технике Будо“. На другој страни, двоструки стрелац Алекса Обрадовић није могао сам против супарника.

Најнеизвеснија утакмица припала је дуелу петлића између „Ветерника“ и „Шалабајзера“, који је завршен са 3:3. Док је Милош Здравковић код „Ветерника“ постигао два кола и покушао да се наметне као „меч-винер“, то му са друге стране нису допустили разноврсни ривали, код којих су голови били равномерно распоређени – по један су постигли Василије Лакановић, Сава Загорац и Угљеша Јоковић.

В. М. Петровић

Фото: Ф. Бакић

Резултати

ПЕТЛИЋИ: ПИП Тортиља Мекс. – Атина 3:0, Пол.техника Будо – Будућност СС 7:2,

ПИОНИРИ: Ветерник – Шалабајзери 3:3, Софекс - Фасада Ђурђево 6:1, Атина – Тријумф 021 1:2, Душан силни – Че Гевара 0:1,

КАДЕТИ: Дерби – Маркет паркет 4:5, Случајни партнери – П. Тајм 0:3, Башко – Лединци сити 2:4, ЈУНИОРИ: М тим – Пуача СЦ Мар. Ук. 3:0,

ВЕТЕРАНИ: Вејк ап ђус бар – Миланело 3:0, Рекреативо – Кларис 4:1.

СЕНИОРИ (1/16 финала): Циле и другари – Футог 5:4пп (2:2), Паркинг сервис – Вулкан Каћ 2:3пп (1:1), Цирих Бач – Обилић Вилово 3:2, Максбет – ГСП Независност синоћ 3:0, Про тим Вуковар – Аутогалант Ветерник 4:5, Аутосервис Јанковић – Шератон 1:8, Скајоптик Меридиана – П.Пуача 3:2, Меркур аутомат клуб – Фул фил Урбанико 7:6пп (2:2).

Сутра

ПЕТЛИЋИ: Клинци 2013 – ОДР Теам (9.50), Кларис – Кабел (10.30)

ПИОНИРИ: ПИП Тортилла МЕX. – Војводина 2024 (11.10), Госпођиначке киђе – Мароканци (13.10), Боца јуниорс – Салајка млађи (15.50),

КАДЕТИ: Роткварија – Сусек (12.30), Фасадом Жабаљ – АГРОМОНДО (14.30), Агенција Сабљар – Телетабиси (17.50), Фасада Ђурђево – Фишер (20.30),

ВЕТЕРАНИ: Медисон инсталације – ГСП „Независност“ (13.50), Аутогалант – Кларис (21.50).

ОМЛАДИНЦИ: Бабуни – Фасадом Жабаљ (15.10), Цорд – Аутосервис Манојловић (16.30), Синбетови тигорови – Каћани (19.10),

СЕНИОРИ: Фурни ентеријери – Каффе Александар (17.10), НС Бике – Меркур X тип (18.30), Кларис – ММ Браћа Милановић (19.50), Скy Оптиц – Високи (21.10).

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести