Почео „Дневников турнир“: Лампоне кренуо силовито  

Традиционални 55. “Дневников” турнир у малом фудбалу отвориле су екипе Турбо НС Стил и Ветерника, које су најавиле да ће овогодишње надметање за престижни трофеј бити жестоко.
dnevnikov turnir, divanic
Фото: Д. Иванић

Обе екипе од почетка меча су кренуле борбено, где су посебно истицали голмани. Ветерничани су голом Драгана Пекеза повели, да би Александар Мудрић изједначио резултат. Фудбалери Ветерника су успели да изнуде три корнера, а Пекез је био сигуран са пенала. У другом полувремену Турбо НС Стил је имао шансу за изједначење, али се у томе статива испречила. До краја сусрета мреже су мировале, па је остао резултат 2:1 за Ветерник.

Играчи клисанског ФК Борца Римски оил и МЗ Ковиљ одиграли су занимљиву утакмицу, где су голмани обе екипе били на великим искушењима, а ни стрелци нису баш најбоље подесили нишанске справе. Тек пет минута пре истека првог полувремена Милорад Ашћерић је Ковиљчане довео у вођство. И у наставку сусрета је виђен добар фудбал, са много трчања и шанси две одличне екипе. Штета што велика жеља и борбеност нису крунисани са још којим голом у другом полувремену. Ковиљчане је  20 секунди пре краја спречила стативе да постигну други гол, остало је 1:0 за њих.

Ништа мање није било занимљиво ни у судару Робне куће Панда и Мултитеста. Обе екипе играле су отворено, борећи се за сваки педаљ терена, што се и те како допало публици. Шест минута пре истека првог полувремена Ненад Кудрић је РК Панду довео у вођство. Све до одласка на одмор играло се тврдо, а шансу за изједначење имао је Зоран Рапоти. Његов шут осујетио је голман Миленко Ристић.

У другом делу утакмице, осим неколико полушанси, ни једна од екипа није озбиљније угрозила гол ривала до уласка у последњи минут. Када се чинило да више неће бити погодака све присутне је изненадио Раде Лукаја који је савладао голмана Мултитеста Николу Ковачева за крајњи резултат – 1:1. Утакмица Лазино теле Тапијер - Рециклажни центар Кортекс донело је занимљив и неизвестан фудбал. Екипа Лазино теле за коју наступа неколико бивших ђака новосадске Војводине имала је иницијативу и неколико зрелих приликаали до краја првог полувремена мреже су мировале. Почетком другог полувремена Немања Крстевски био је сигуран са пенала . Недуго затим, уследио је и пенал за Кортекс са врло необичним исходом. Наиме, Рац је снажно шутирао, али је голман Латиновић одбранио његов ударац, Рац је натрчао на одбијену лопту и поново је шутирао, голман Лазиног телета је поново за тренутак укротио његов шут, али се испоставило да је лопта прешла гол линију. Победу екипи Лазино теле донео је центарфор новосадског Пролетера Саша Ћурко.

Фото: Д. Иванић

Прошлогодишњи првак нашег турнираекипа Лампоне Меридиан била је сигурна у свом првом мечу против сасвим солидне екипе НС груп некретнине. Ипак, први су припретили играчи НС груп преко Бановића који је са велике удаљености погодио пречку. Лампоне је повео преко Ђорђа Целина који је био сигуран са пенала, а до краја полувремена на 2:0 повисио је Давор Поповић. На почетку другог полувремена поново је Целин био сигуран са пенала, а неколико солидних шанси екипа НС груп није успела да крунише голом. Казна је убрзо стигла, јер су голове за Лампоне постигли Поповић и Милосавац за убедљивих, али чини се превисоких 5:0.

У последњем сениорском мечу дана састали су се Дукат фенси кафана и Века Футог. У првом делу утакмице, благу иницијативу имала је Века, која је деловала као зрелија екипа. Међутим у другом полувремену за разлику од Футожана момци из Дукат фенси кафане су искористили готово све своје прилике. Након добро изведеног контра напада први гол за Дукат постигао је Бојан Бабић, а 2:0 повисио је Немања Радуловић. Тим Века Футог пропустио је још једну шансу погодивши стативу, а казна је стигла већ у следећем минуту када је Бојан Бабић повисио резултат, а потиом ставио тачку на меч.

Током јучерашњег дана одигране су две утакмице пионира. На терену мале дворане Спенса истрчали су представници екипа БНЦ Конект и Дупле шансе. После почетног одмеравања снага, екипа БНЦ Конект је деловала сигурније и како је време одмицало доминирала је тереном. По два гола Дејана Радосавкића и Михајла Милосављевића била су довољна да се разреше све дилеме око победника. За Дуплу шансу једини гол је постигао Лука Јулус(4:1).

У другој пионирској утакмици, предвођени Јованом Савићем, четвороструким стрелцем, Крем бар је убедљиво са 8:2 савладао играче Војводине окупљене у екипи Тема трејд. Поред Савића, мрежу Тема трејда затресли су Лукијан Абаyија два пута, а по једном Срђан Радаковић и Бојан Пејчић. Да није било голмана Стефана Ивезића, пионири Крем бара би славили још убедљивије, а голове за Војводинину екипу постигли су Мирослав Пекановић и Алекса Ерцег.

 Ј. Галић, Д. Кнежић

Фото: Д. Иванић

Резултати

Пионири

БНЦ Конект – Дупла шанса 4:1

Тема трејд – Крем бар  2:8

Сениори

Турбо стил – Ветерник 1:2

ФК Борац Римски оил – МЗ Ковиљ 0:1

Робна кућа Панда – Мултитест 2:0

Лазино теле Тапијер -  Рециклажни центар  Кортекс 2:1

Лампоне Меридиан – НС груп некретнине 5:0

Дукат фенси кафана – Века Футог 4:0

Кадети

Шангај – Кафе Скудето  3:1

Програм

Сутра

15.00: Сале лагери – Канаринци (п)

15.35: ФК Борац – Фасада Ђурђево (к)

16.20: НС груп некретнине – Хрубик Волво (с)

16.55: Ветерник – Рис пласт (с)

17.30: Рециклажни центар Котрекс – Ауто мото клуб Бачка (БП) (с)

18.05: Јуниор Ш – Лимарија Марковић (Каћ) (с)

18.40: Пет пријатеља – Апотека Ирис фарм (с)

19.15:  Мултитест – РТВ Војводина (с)

19.40: КФЗ Бабић – Е гимназија (к) 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести