Познати полуфиналисти Дневниковог турнира: Бачани шокирали Максбет

НОВИ САД: У дербију четвртфинала 58. Дневниковог турнира у малој Спенсовој дворани Цирих Бач савладао је фаворите екипи Максбета са 3:2 после 40 минута велике  борбе и тако заказао полуфинални окршај са екипом ММ Браћа Милановић.
f
Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

Пласман међу четири најбоље екипе у сениорској категорији обезбедили су КМФ Индианси који ће пут до финала тражити преко Скајоптика.

Прошлогодшњи освајач Максбет и трећепласирни тим Цирих Бач приказали су сјајну игру, достојну финала и бравурама обрадовали новосадске фудбалске заљубљенике. У уводним минутима боље је играо Максбет који је брзом пас игром долазио до прилика. С друге стране Цирих је стрпљиво чекао шансу преко контре, али нису успели да савладају искусног  Немању Бузаџију. Пажљиво су играли и једни и други у првих 20 минута и више је фокуса било на одбрани него на постизању гола.

У наставку меча Црих је имао пенал, који је Бузаџија одбранио, али је на лопту натрчао Лука Драганић и довео екипу у вођство. Максбетовци само што су кренули са центра поново су морали да ваде лопту. Направили су притисак играчи Цириха на задњу линију Максбета, а у гужви се најбоље снашао Марко Новаковић и тако дуплирао предност Бачана.

Ипак, прошлогодишњи шампиони се нису предавали и брзо су преко Лазара Летића смањили заостатак. Играо се груб фудбал са пуно жустрих стартова али и лепих потеза. Делиријум на трибинама изазвао је изједначујући погодак Максбета у режији мајстора игре Веселина Губеринића. Веско је празоеним ударцем у потпуности вратио своју екипу у меч. Имали су актуелни прваци пенал за преокрет, али је сјајан на голу Цириха био Мартин Шмит. У последњем минуту сусрета Марко Новаковић је поново налетео на ничију лопту и тако донео Бачанима пласман у полуфинале.

У четвртфиналном окршају између Скајоптика и СМС Сервиса бољу игру приказали су формални домаћини и после бољег извођења пенала  обезбедили су пласман у полуфинале 58. издања Дневниковог турнира. Фудбалери Скајоптика су боље отворили меч, више су нападали и заслужено дошли до предности преко Бошка Паповића након неопрезности одбране СМС Сервиса. Велики улог донео је много нервозе и безобзирних стартова.

Момци из СМЦ Сервиса су имали играча више сва минута, али се резултат до краја првих 20 минута није мењао. Тек што је почео други период СМЦ је изједначио после прецизног ударца Николе Зирића. Скајоптик је са пенала имао шансу да поново поведе, али се на голу СМЦ - а истакао руски интернационалац Мрктичјан. Шансу да одлучи питање победника имао је организатор игре Скајоптика Стефан Боснић који шутао силовито, али поред гола. После пенал лутрије у полуфинале пласирали су се момци из Скајоптика резултатом 3:2.

У претпоследнем четвртфиналном окршају у сениорској категорији у којем су се сусрели КМФ Индианс и 3Д Инђењеринг пласман међу четири обезбедили су КМФ Индианси после после серије пенала резултатом 2:1. Обе екипе су отворено ушле у меч, али без конкретних шанси за гол. Играчи су били концентрисанији на причу и придике, а мање на фудбал. Индианси су имали пенал пред крај првог периода који нису искористили те су после 20 минута борбе мреже мировале.

У другом полувремену поново су КМФ - овци са беле тачке могли до предности после три изнуђена корнера, али је голман поново био на висини задатка. Нису дозволили Индианси са их промашаји демотивишу, па су још силније кренули ка голу противника. Ни трећи пут Индианси нису искористили казнени ударац после којег су гледали на клупу, са које су се чуле опаске да би резервни играчи постигли барем један гол. На крају, поново после извођења пенала у полуфинале су прошли Индианси.

Сјајна фудбалска представа виђена је у категорији кадета у дуелу Ентеријера Тривуновић Жабаљ и Лимана ФВЛ. У првм полувремену опаснији су били Лиманци који су константно претили, али је чувар мреже противника био на висини задатка. У финишу прво дела Урош Зечевић прецизним ударцем са десетак метара довео је домаће у предност. У наставку сусрета разиграли су се и противници а Стефан МИјатов је изједначујућим голом крунисао добру игру целе екипе.

Тотални преокрет донео је Грбић Драган који је био прецизан са беле тачке. У последњем минуту Лиманци су дошли до 2:2, а после бољег извођења пенала Лиман се пласирао међу осам најбољих екипа у категорији кадета.

В. Гвозденовић

Резултати

Максбет - Цирих Бач 3:2

ММ браћа Милановић - Паркинг сервис 3:2

Скајоптик - СМЦ сервис 3:2

КМФ Индианс - 3Д Инжењеринг 4:2

Кадети

Ентеријер Тривуновић Жабаљ - Лиман ФВЛ  4:3

М тим Спорт - Фасада Ђурђево 5:2

Субота:
Сениори

Скајоптик - КМФ Индианс
ММ Браћа Милановић - Цирих Бач

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести