Сутра и у недељу завршница 57. Дневниковог турнира у малом фудбалу

Полуфиналним утакмицама у суботу и мечевима за пласман сутрадан, завршава такмичење на 57. Дневниковом турниру у малом фудбалу  Ништа није могло да спотакне поштоваоце Дневникових тековина да традицију турнира обнове и да наставе низ започет на почетку шездесетих година прошлог века.
dnevnikov turnir
Фото: Dnevnik.rs

Ни покушаји руководстава савеза Војводине и Југославије (српски се ништа није ни питао)  да зауставе такмичења по систему 5+1, уз „дијагнозу“ да је „мали фудбал гробар фудбала“...  Данас, када је футсал достигао ниво планетарне спортске институције, извесно је да је преостало довољно простора и за различите лоптачаке формате. Свако има своју публику, не ретко и заједничке поклонике, без обзира на формате и места одигравања.

 Док футсал такмичења, и све што уз њих иде, достижу ниво професионализма, ширем аудиторијуму преостаје систем 5+1 као могућност физиког вежбања и такмичења на било ком нивоу, без обзира на узраст и пол учесника. И руководство Фудбалског савеза Војводине поздравило је и на конкретан начин подржало идеју о наставну традиције Дневниковог турнира.

- Покрајински Савез је препознао храброст људи који су се одважили и преузели одговорност у обнови Дневникове традиције - каже генерални секретар ФСВ Миодраг Цвијић, некадашњи фудбалер Младости, својевремено и сам учесник на турниру. - Осим што смо јавно подржали иницијативу, потом и анимирали клубове фудбала и футсала, платили смо котизацију за учешће свим клубовима, члановима ФСВ, који су желели да учесвују на турниру.

Мишљења сам да има смисла чување и неговање традиције догађаја који је окупљао стотине екипа под капом Дневниковом у првенственој паузи фудбалских такмичења.

Истим резоном ишли су и чланови руководства ФСНС са председником Новаком Кострешевићем на челу. Заједники именилац сваке подршке јесте могућност рекреативног окупљања, са такмичењем у основи, у време када је професионализам на свим нивоима поставио границе које рекреативци могу да заобиђу управо на турниру који границе не признаје.      

Л. Бакмаз  

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести