ТРАДИЦИОНАЛНИ 59. ДНЕВНИКОВ ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ КРЕЋЕ 16. ДЕЦЕМБРА: За све узрасте и за свачији укус

Квалитет пријављених екипа, милионски фонд награда и солидна попуњеност трибина у малој дворани Спенса, минулих година, све је то наговестило повратак традиције „Дневниковог" турнира, на позицију која јој и припада у спортској породици Новог Сада.
1
Фото: Директорка „Дневника" Сандра Малишић и директор турнира Веселин Вилотијевић, фото: Дневник

Спектакуларна завршница и проглашење најбољих екипа и појединаца у различитим узрасним категоријама, наметнули су нам обавезу да већ сутрадан почнемо да размишљамо о 59. карики у ланцу традиције „5+1“ дворанског лоптања. Како је турнир растао, после двогодишње паузе, тако су и „Дневникови" партнери у организацији турнира, у првом реду компанија „Меркур икс тип“, прихватали улоге у систему који је показао да има капацитет да изнесе терет традиције, упркос хроничној беспарици и незавидном окружењу, које одвлачи пажњу са садржаја који живот значе.

Генерални директор „Дневник Војводина преса" Сандра Малишић, јуче је са директором турнира Веселином Вилотијевићем предочила новинарима наше куће обавезе у реализацији организације такмичења у малој дворани СПЦ „Војводина". Истовремено, утврђено је да ће наше спортско чедо изаћи на сцену у дане викенда, 16-17. децембра, а финални спектакл уследиће у недељу, 14. јануара.

– У фудбал се нарочито не разумем, али традицију поштујем – рекла је Малишићева. – Безмало шест деценија „Дневниковог" турнира све нас обавезује да останемо на фону богатства сјајне традиције, одавно препознате у свим земљама некадашње заједничке нам државе. Поносни смо на генерације фудбалера који су својим учешћем уградили део себе у турнирско трајање, али и на генерације наших новинара који су деценијама спремно одговарали на изазове, доводећи турнир до нивоа „Дневникових" брендова по којима се препознају вредности наше медијске куће. „Дневник" ће и на турниру који следи максимално отворити своје странице ка догађајима у дворани, а наш сајт њњњ.д­невник.р­с биће отворен 24 сата за догађаје на терену и око њега.


Пријаве од 16.октобра

Такмичење на „Дневниковом" турниру почиње у суботу, 16. децембра и трајаће до финалног разигравања у недељу, 14. јануара. Пријаве почињу у понедељак, 16.октобра. За сениорско такмичење котизација до 1.децембра износи 10.000, за млађе категорије 8.000 динара. После 1. децембра котизација је дуплирана.

Пријаве се подносе у канцеларији турнира у Булевару ослобођења 11, од 9 до 11 часова, или на мејл dnevnikovturnir@­gmail.com.


Многи су моћници у фудбалским фотељама у међувремену покушавали да стопирају такмичење по систему „5+1“, уз „дијагнозу“ да је „мали фудбал гробар фудбала“. Данас, када је футсал достигао ниво планетарне спортске институције, „Дневник" је пре две године доказао да је преостало довољно простора и за различите лоптачаке формате. Свако има своју публику, не ретко и заједничке поклонике, без обзира на формате и места одигравања.

– Док футсал достиже ниво професионализма, ширем аудиторијуму преостаје систем „5+1“ као могућност физиког вежбања и такмичења на било ком нивоу, без обзира на узраст и пол учесника – казао је Вилотијевић. – Видели смо у претходна два издања колико је „Дневников“ турнир недостајао у календару догађаја децембар-јануар у Новом Саду. Наши партнери у организацији, са генералним спонзором компанијом „Меркур икс тип“, препознали су вредности које би вредело подржати и неговати, али и развијати, укорак са изазовима новог времена.

Према Вилотијевићевим речима, значајну подршку турнир има у фудбалским савезима Војводине и Новог Сада, као и у руководству СПЦ „Војводина", који имају разумевања за значај догађаја.

– Кренули смо од милионског фонда награда, прошле године увећан је за 50 посто, сада планирамо да достигнемо рекордни износ од два милиона. О начину пријава за турнир, правима и обавезама учесника, жребу и осталим елементима у захтевном систему организације „Дневниковог" турнира, „Дневник" ће на време обавештавати читаоце на својим спортским странама и посредством сајта www.dnevnik.rs.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести