ОСМИНА ФИНАЛА ДНЕВНИКОВОГ ТУРНИРА У МАЛОМ ФУДБАЛУ: Фурни и Меркур на пенале у четвртфинале

Колико су екипе уједначене у осмини финала сениорске конкуренције Дневниковог турнира у малом фудбалу сведочили су састави Фурни ентеријера из Врбаса и Кафе Александра.
1
Фото: Моменат са "Дневниковог турнира", фото: Л. Бакмаз

Оба учесника постигла су по три гола у основном делу меча, препуном тензија, колико на паркету, још више са клупа, одакле су Врбашани енергичним сугестијама у правцу судија инсистирали на сопственом виђењу појединих ситуација и њиховом вредновању. Алеклсандар је брзо повео са 2:0 головима које су постигли Прибић и Павловић. До краја полувремена, међутим, Фурни ентеријер је успео не само да изједначи головима Икрасева, него и да захваљујући Перовићевој спрености и поведе са 3:2 пред крај полувремена. У другом делу прави трагичар по резултат свога тима био је играч неоспорних фудбалских квалитета Никола Прибић. Промашио је два пенала за изједначење, да би потом и неспретно зауставио лопту на гол-линији противника, након што је Радишић практично већ био савладао врбаског голмана. Спортску правду, у погледу најреалнијег резултата у сусрету двају квалитетних састава, задовољио је Балаш изједначујућим голом два минута пре краја. Победника је одлучила тек пета серија пенала.

Фото: Моменат из утакмице Фурни ентеријера и Кафе Александра, фото: Л. Бакмаз

У истој мери узбудљива, ништа мање интересантна, била је и утакмица између НС бајка, коју предводи легендарни српски репрезентативац Милош Красић и „златног спонзора“ турнира Меркур икс типа. Бајкери су прво полувремен решили са озбиљном предношћу од три гола. Двоструки стрелац Ивеља и Красић из пенала били су на трагу пласман у четвртфинале. Шта се с њима десило у наставку и како су капиталну предност испустили вероватно да још нису разлучили. За четири минута, од 17. до 21. два пута Беговић и Јевтић за изједначење изнудили су пенале и тако омогућили свом голману Дражићу да се са две одбране угради у Меркуров пролаз у завршницу турнира.

Кларис и ММ „Браћа Милановић“ су толико респектовали једни друге да практично до последњег минута првог полувремена није ни било озбиљнијих покушаја у оквире голова на обема странама. Међутим, 40-ак секунди пре краја полувремена севнула је акција Живојнова и асистенција за Крстића који је погодио циљ. Живојнов је потом из пенала у трећем минуту наставка дуплирао вођство Милановића, наговештавајући нови успех прошлогодишњих финалиста, што се испоставило и као довољна предност за пролаз међу осам најбољих сениорских састава.

Фото: Моменат са "Дневниковог турнира", фото: Л. Бакмаз

Коначно, респектабилан отпор Вискола браниоцу титуле Скајоптику употпунио је оцену с почетка текста о уједначености квалитета сениорских састава, што доприноси вишем нивоу такмичења и даје му посебну драж, на задовољство око 500 гледалаца у сваком сату програма у малој Спенсовој дворани. Ипак, на крају, головима Паповића са Симићау последњих четири минута утакмице Скајоптик је повео са 2:0, Ренић је потом преполовио вођство противника, да би Симић својим другим голом, пола минута пре краја, оправдао улогу која је оптичарима и намењена као актуелним шампионима Дневниковог турнира.

Завршне утакмице по групама у млађим категоријама на Дневниковом турниру у малом фудбалу право су огледало жеље организатора да турниру удахне покретачки дух и снагу за повратак такмичење на ниво некадашњег сјаја традиције у другој половини 20. века. Од уоченог труда петлићи и пионира, до жестоких окршаја момака узраста кадетског и јуниорског доба могуће је препознати заједнички именилац поштовалаца игре по формули „5+1“ да буду достојни наследници њихових претходника који су нанизали завидан низ дужи од шест деценија Дневникове спортске традиције за понос. У жару борбе можемо да разумемо, никако и да оправдамо, неколико момената који су у раскораку са спортским начелима. Отуда и апел Такмичарске комисије, са ауторитативним председником Сеадом Чочићем на челу, на адресу руководилаца екипа да у припреми за утакмице код својих изабраника инсистирају на коректној игри и фер понашању и према противнику и према службеним лицима на турниру, судијама у првом реду.

Да јесте могуће остати у нормама спортског понашања уочили смо у сусрету екипа пионирског узраста Бока јуниорс – Салајка млади 4:3. У неизвесном развоју ситуације на терену и резултатској клацкалици до последњег минута, дечаци које су селектирали Андрија Калуђеровић (Бока јуниорс) и Срђан Божин (Салајка)остали су доследни спортским начелима, упркос изазовима који често изазивају агресивне реакције које за последицу имају сукобе са најближима до себе. У финишу меча, при пођству Салајчана 3:2, Калуђеровићеви дечаци су најпре изједначили голом Обрадоцића, а у последњем минуту, захваљујући Стојковићевој присебности, осигурали и победу од 4:3. На крају стисак руке и размена најлепших жеља међу учесницима, послужила је за основ овом осврту за пример сваком учеснику турнира. Поред војице поменутих стрелаца голове за победнички тим постигли су Калуђеровић и још једанпут Стојаковић.За Салајку млади стрелци су били: Радовановић и два пута Скунца.

Најубедљивију победу постигли су кадети Роткварије, које води становник Куће Дневникових легенди Аурелије Рашиован. Постигли су чак рекордних 13 голова против вршњака из Сусека који су постигли четири гола. По четири гола у победничкој екипи постигли су Миловић и Кривокућа, три пута је стрелац био Марић, а по један гол додали су Лазаревић и Путник. По један гол за Сусечане дали су Којић, Хусти, Смедеревац и Ристић.

Друга утакмица у кадетској конкуренцији, између жабаљксог Фасадома и Агромонда завршена је без победника, са по четири гола на обема странама. У истој мери колико је био узбудљив след догађаја на паркету, у истој мери је узбудљив и расплет у групи, а о путницима у завршницу турнира одлучиће утакмице последњег кола у групама, које су на програму у четвртак. Два гола за Фасадом дао је Новаковић, а по један Росић и Вукановић. Агромондови стрелци су се по једанпут уписали у листу стрфелаца, редом Ристић, Јанковић, Чанковић и Матић.

Такмичење на Дневниковом турниру наставља се у четвртак, када су на програму преостале четири утакмице осмине финала у сениорској конкуренцији и утакмице последњег кола по групама у млађим категоријама.

Л. Бакмаз

 

Резултати

ПЕТЛИЋИ: Клинци 2013. – ОДР тим 0:4, Кларис – Кабел 0:2,

ПИОНИРИ: Пип тортиља мексикана – Војводина 2024. 3:0, Госп. кише – Мароканци 5:2, Бока јуниорс – Салајка млади 4:3.

КАДЕТИ: Роткварија – Сусек 13:4, Фасадом Жабаљ – Агромондо 4:4, Агенција Сабљар – Телетабиси 2:1, Фасада Ђурђево – Фишер 2:1.

ЈУНИОРИ: Бабуни - Фасадом Жабаљ 3:5, Корд – Аутосервис Манојловић 3:0, Синбетови тигрови – Каћани 2:1.

СЕНИОРИ (1/8 финала): Фурни ентеријери – Кафе Александар7:6 (3:3), НС бајк – Меркур икс тип 3:5 (3:3), Кларис – ММ Браћа Милановић 0:2, Скајоптик – Вискол 3:1.

ВЕТЕРАНИ: Медисон МИ инсталације – ГСП Независност 3:1.

Четвртак,11. јануар

ПЕТЛИЋИ: Медведи – Атина (8.30), Но нејм – Будућност СС (9.10).

ПИОНИРИ: Дрим тим – Шалабајзери (9.50), Фасада Ђурђево – Црвени крст ( 12.30), Душан силни – Младост БЈ ( 13.50).

КАДЕТИ: Маркет паркет – Барок Каравуково ( 10.30), Баско – Лиман (14.30), Сусек – Суперстар (15.50), Прајм тајм – Инел (20.30).

ЈУНИОРИ: Фрики Лиман – Каћани (11.50), Фасадом Жабаљ – Детелинара (15.10), Пуача ГМ Колор – Честер (17.10), Аутокућа Ас – Агромондо ( 17.50), Бока јуниорс – Младост БЈ ( 19.10).

СЕНИОРИ (1/8 финала): Циле и другари – Максбет (17.10), Шератон – Аутогалант (18.30),

Вулкан Каћ – Меркур аутомат клуб (19.50), Цирих Бач – Скајоптик Меридиана (21.10).

ВЕТЕРАНИ: Квики маркет 3 – ГСП Независност (13.10), Вејк ап ђус бар – Миланело

(21.50).

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести