У СУСРЕТ 58. ДНЕВНИКОВОМ ТУРНИРУ Прва пријава из Дрим тима

Утакмицама првог кола, 17. децембра, заживеће и 58. издање Дневниковог турнира у малом фудбалу. Поново ћемо на паркет мале Спенсове дворане, упркос носталгичном присећању на деценије проведене под сајамским кровом.
2
Фото: Приватна архива

Прошлогодишње искуство дало нам је сигурну основу за оцену да је избор спортског храма у Новом Саду пун погодак организатора. Ново време захтева и нове услове на којима учесници инсистирају, почев од милионског фонда награда, до услова на терену и око терена. Директор турнира Веселин Вилотијевић потврдио је да ће такмичење почивати на костуру од 64 екипе у шест старосних категорија. Пријаве су отворене 21. новембра, а прва је стигла из екипе Дрим тим, која је лане била трећа међу кадетима.

– Резултат јесте основ сваког спортског такмичења, али није све, нарочито не у узрасту када се деца формирају као будући фудбалери – цени руководилац екипе Дрим тим Милан Павлица. – Наша деца учествују на многим турнирима, где је резултат примаран до нивоа да ништа друго и није важно. Мој први корак у припреми деце био је усмерен на традицију и на лепе успомене са Дневниковог турнира, као водећег такмичења у формату „5+1“ у читавој Југославији. Да, били смо трећи, али је слика, забележена заједно  са родитељима деце на крају такмичења, вредна барем колико и наш пласман на турниру.


Пријаве до 12. децембра

Такмичење је и ове године подељено у шест категорија: сениори, ветерани, полетарци (2012/13 год), петлићи (2010/11), пионири (2008/09) и кадети (2006/07). У плану су и ревијалне утакмице фудбалерки, које би својим учешћем оплемениле садржај турнира.

Пријаве за турнир примамо до 12. децембра на мејл dnevnikovturnir­@gmail.com, на Инстаграм профилу: Дневников турнир, или лично на адреси Булевар ослобођења 11 други спрат. Котизација се уплаћује на текући рачун 340-11030722-90, а износи: сениори и ветерани 8.000 и млађе категорије (полетарци, петлићи, пионири и кадети) 6.000 динара, за уплате до 5. децембра. Од 6. до 12. децембра уплате се дуплирају. Јавно жребање је 14. децембра. Такмичење у Спенсовој малој дворани почеће 17. децембра и трајаће до 15. јануара, када су планиране финалне утакмице у свим категоријама.


Дрим тим је састављен од играча млађих категорија РФК Нови Сад. У полуфиналу су елиминисани (0:3) од вршњака из ФК Војводина, а у сусрету за треће место победили су екипу Сабљар са 3:2. Осим у кадетској, Дрим тим ће на предстојећем турниру репрезентовати и екипе у пионирској и конкуренцији петлића.

– Екипу ће предводити Вукашин Божовић, који има и додатни мотив у жељи да једнога дана стигне до тренерског звања – истакао је Павлица. – Мој син Александар са одушевљењем је прихватио могућност да поново учествује на турниру. Јављају се родитељи, допало се свима како смо истрајали прошле године. Као да смо једна фудбалска породица, у таквој атмосфери се припремамо, у духу приче коју су исписивале фудбалске легенде, приче вредније од сјаја пехара и медаља.

Екипа, чија је пријава за учешће прва стигла на нашу адресу, остала је на окупу, што значи да ће треће место бранити: Божовић, Пишталовић, В.Чурић, Н.Чурић, Крајцар, Јовић, Павлица, Дражић, Јоковић, Ћосић, Марчетић и Ожват.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести