ЖРЕБОМ ПОЧЕО 59. ДНЕВНИКОВ ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ: Скајоптик брани титулу (ФОТО И ВИДЕО)

Прошлогодишњи победник Дневниковог турнира у малом фудбалу Скајоптик почиње одбрану титуле и напад на други трофеј у трећем узастопном финалу.
1
Фото: Dnevnik.rs

Прво коло "Дневниковог турнира" у малом фудбалу, у којем су сви носиоци, укључујући и Скајоптик, слободни је на програму 23. и 24. децембра. Тако је одлучио жреб у вили „Москва“ у Ветернику, чији је развој преношен на Јутјуб каналу „златног спонзора“ турнира, компаније Меркур Х тип. Распоред и сатницу утакмица првог кола одредиће Такмичарска комисија, са председником Сеадом Чочићем на челу, најкасније пет дана пре почетка такмичења. „Дневник" ће распоред објавити на својим спортским страницама и на сајту, ww­w.dnevni­k.­rs­ као и на фејсбук и инстаграм профилима турнира.

Фото: Драгољуб Збиљић и директорица "Дневника" Сандра Малишић

– Међу традиционалним вредностима, које сам најпре уочила доласком на чело медијске куће,  јесте и Дневников турнир у малом фудбалу – нагласила је генерални директор Дневник Војводина преса Сандра Малишић, пожелевши добродошлицу на турнир свима, приликом свечаности у вили „Москва“. – Трајање турнира, од 1962. године до данас, и његов останак у врху спортских дешавања зими, обавезује наш колектив да, заједно са вама, наставимо тамо где су стали десетине хиљада играча и стотине хиљада поштовалаца турнира у минулих 58 издања.

Фото: Директор "Дневниковог турнира" Веселин Вилотијевић, фото: С. Шушњевић

Седморица величанствених међу легендама

Оснивањем Куће Дневникових легенди пре две године начињен је први корак у правцу институционализовања сјајне традиције коју су „становници куће“ исписивали од 1962. године до данас.

Деветорици величанствених, уочи жреба 59. турнирског издања, придружили су се: играч који је пет пута освајао титулу у пет различитих екипа Миленко Драгојевић и на основу критеријума да су на истом турниру проглашавани најбољим играчем и најефикаснијим стрелцем још шесторица: легендарни капитен Партизана, победничке екипе на првом турниру 1962. године Марко Зубер, 1967. године то је успео играч Круга Бранко Арас, „Господин Миленко“ је запечатио сезону 1988. године.

Двоструки лауреат био је његов члан Лабуд Пејовић, године 1996. за тријумф Цвећаре Далија најзаслужнији је био Дамир Стојак, први двоструки добитник у 21. веку био је 2012. године играч Мењачнице Рис Лазар Веселиновић, а листу двоструких лауреата закључио је члан Максбета Веселин Губеринић пре годину дана.


Фото: Директорица "Дневника" Сандра Малишић, фото: С. Шушњевић

Захваљујући организаторима на уложеном труду и спонзорима на свесрдној помоћи у реализацији турнира, Малишићева је учесницима такмичења пожелела пријатно дружење и спортску срећу, а новим становницима Куће Дневникових легенди честитала на избору.

Фото: Жребање парова, фото: С. Шушњевић


Распоред тунира

Све утакмице играће се у Спенсовој малој дворани, по распореду: 23,24,25. децембар: прво коло сениори (1/32) по нокаут систему и групна фаза у осталим категоријама по једноструком бод систему

  8. јануар: друго коло сениори (1/16) и групна фаза остали

  9. јануар: друго коло сениори (1/16) и групна фаза остали

10. јануар: 1/8 финала сениори и групна фаза остали

11. јануар: 1/8 финала сениори и групна фаза остали

12. јануар: ¼ финале за све категорије

13. јануар : ½ финале за све категорије

14. јануар: финалне утакмице у свим категоријама


Фото: С. Шушњевић

– Уз пуну подршку Дневниковог менаџмента, штампаног Дневниковог издања и нарочито сајта на адреси www.dnevnik.rs освојили смо медијски простор Војводине равне и Србије целе – подсетио је директор турнира Веселин Вилотијевић. – Резултат тога јесте чак 160 екипа, са 1.600 играча, који с нестрпљењем очекују резултате жреба. Посебан разлог нашем задовољству је велики одзив младих. Такве параметре препознали су и наши спонзори у друштвено одговорним компанијама, пре свих генерални спонзор, хотел Фонтана из Врњачке Бање, „златни спонзор“ Меркур икс тип и многи други, са новосадском Променадом на челу. Упоредо са традицијом, резултат таквог интересовања јесте и наградни фонд, који је за трећину богатији него пре годину дана, дуплиран је у односу на повратак турнира на велику сцену и сада износи два милиона динара. А прошле су тек две године.

За посетиоце на трибинама мале Спенсове дворане Меркур икс тип је и на предстојећем турниру, после сваке утакмице, сваког такмичарског дана, обезбедио новчане и практичне награде.

Л. Бакмаз

Фото: С. Шушњевић
Фото: С. Шушњевић
Фото: С. Шушњевић
Фото: С. Шушњевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести