Фаучи: Повратак спорта у САД без гледалаца на стадионима

ВАШИНГТОН: Повратак спортских такмичења у Сједињеним Америчким Државама могућ је у овој години, али уз одређена ограничења и без гледалаца на трибинама, изјавио је водећи амерички епидемиолог др Антони Фаучи.
s
Фото: Pixabay.com

Он је могући сценарио за повратак спортиста на терене, првенствено у америчким професионалним лигама, појаснио у првом од три предвиђена наставка Снапчатове емисије "Сретно Америка".

"Нико не сме на стадионе. Спортисте сместите у велике хотеле, где год играли. Морају бити врло добро надзирани...и морају бити тестирани сваке седмице како не би заразили једни друге или некога из круга својих породице", рекао је члан Кризног штаба Беле куће за борбу против коронавируса, одговарајући на питање о одигравању скраћене сезоне у бејзболу (МЛБ) и почетка такмичења у лиги америчког фудбала (НФЛ).

У недавно објављеној анкети универзитета Ситон Хол, преноси Хина, чак 72 одсто америчких грађана изјаснило се да не би одлазили да уживо прате спортске догађаје све док не буде пронађена вакцина против новог корона вируса, а само 13 одсто испитаних је изјавило да би посећивали утакмице као што су то чинили и раније.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести