ФК ИНДЕКС: Студенти засукали рукаве

Са припремама за пролећни део првенства Новосадско-сремске лиге започео је Индекс. Четрнаесто место и само 13 освојених бодова упалилили су црвено светло.

Након једне од најслабијих полусезона последњих година, пред тренером Миланом Белићем, помоћником Милошем Бенићем, тренером голмана Душаном Бројчином, управом и играчима је озбиљан задатак- да се избори опстанак.

- Припреме смо почели још 19. јануара како бисмо уз тренинге и утакмице спремни дочекали првенство и жестоку борбу за опстанак. Имали смо током јесени танак играчки кадар. У ватру су морали да ускачу голобради дечаци из нашег омладинског погона, што је било велико бреме за нејака плећа. У шпицу, где нам је доста шкрипало, довели смо бившег играча Ћука, а исто тако рак рана био нам је и голман. Ових дана очекујемо талентованог Ћирића који је прошао омладинску школу ЧСК-а. Голман Кнежевић најавио је одлазак, а Угреновић се није појавио на прозивци – саопштио је тренер Белић.

Индекс има озбиљних проблема са тереном. И Белић напомиње да управа улаже велике напоре да га доведе у стање за нормално тренирање.
- Одиграћемо неколико утакмица, прву са омладинцима Војводине, два пута ћемо снаге одмерити са Цементом, а потом са Младошћу из Бачкот Петровца, Софексом и још неколико клубова из околине. Одрадили смо успешно први циклус  припрема и користили терен са вештачком травом.

Припреме је започело преко 20 играча. Тренер истиче да је  атмосфера задовољавајућа и уверен је да са овим играчким кадром може да обезбеди опстанак. Младу екипу ће у полусезони предводити искуснији Дејан Поњевић, Недић и Клајић.

- Покушавам да наговорим  Милоша Поњевића да се поново активира. Момак је у прошлој години због школе напустио фудбал.То је успешно решио,па би била велика ствар да он поново обуче Индексов дрес, имали би млади од њега много тога да науче. Доста нас је малера пратило у јесењем делу, надам се да ће и срећа бити на нашој страни а онда ни опстанак неће бити далеко. Верујем да смо спремни и способни да све што се од нас очекује успешно пребродимо – оптимиста је Белић.

Председник клуба Милан Секицки каже да су током зиме настојали да се консолидују, јер су били изненађени слабим резултатима током јесени.
- У конолидацији су се ангажовали сви људи који раде и налазе се око клуба, пре свега мислим на Дамира Стојака, Дејана Говедарицу, који су стручно ангажовани у клубу, а такође и наши пријатељи из ФК Војводина и ФК Пролетер Милан Косановић и Зоран Говедарица, који су нам помогли саветима и предлозима како бисмо створили праву слику о могућностима екипе - истакао је Секицки.

Осим Ћука и голмана, вратили су се Вуколић и браћа Алекса и Дејан Ђоровић. Секицког је охрабрио и повратак Новака Немање, који је јесењи део сезоне пропустио због боравка у иностранству:
- Шест нових играча ће значајно појачати екипу, па верујемо да ћемо на пролеће играти куд и камо боље него јесенас. Током зимске паузе видели смо да Индекс има пуно пријатеља,што нас много радује и уједно обавезује да будемо успешнији него што смо били у првом делу првенства – казао је Секицки.

М. Ковачевић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести