Фризери ошишали виљушкаре

Код сениора завршени су мечеви осмине финала, највеће изненађење направио је млади састаф Фризерски салон ИМ који је је после сјајног меча победио великог фаворита Бровел виљушкаре (4:2).

Попред  Фризеског салона ИМ у четвртфинале, пласирали су се још: Сланинари запад, Електротим, Фризерски салон Мићко тренд, Пет пријатеља, Лампоне Меридиан, Јуниор СС и Бели двори Макс бет.

Сениорски програм осмине финала отворили су Кафе Стендал и Сланинари запад, а после велике борбе виђен је преокрет. Кафе Стендал је к повео поготком Срђана Вукаљевића са пенала. За разлику од првог, друго полувреме било је много занимљивије и ефикасније, а игралоо се и доста нервозно. Владимир Илић је фантастичним шутем са 15 метара донео ново вођство Кафе Стендалу. Сланинари запад преузели су иницијативу и за два минута преко Едина Фератија и Јована Пекића преокренули меч.  Покушавао је Кафе Стендал да врати у меч, али му то није успело. Љубомир Крстић је са пенала поставио коначан резултат. 

Победника осмине финала између екипа Банија Пал и Електротима одлучили су пенали. После 30 минута било је 1:1, а погоци су постигнути из најстрожих казни за Банију Пал прецизан је био Срђан Станић, а Стеван Веселиновић за Електротим. Могао је победник да буде решен у 30. минуту, али је пенал Дарка Срдића одбранио Слободан Томић.  На пенал рулету Електротим је био срећнији, на крају шут Николића одбранио је Ковачевић за велику радост Електротима.

Фризерси салон Мићко тренд оправдао је улогу фаворита против ЦИАК-а и са убедљивих 6:2 пронашао пут до најбољих осам на нашем турниру. У можда најквалитетнијем сусрету јучерашњег сениорског програма екипа Пет пријатеља била је боља од РТВ Војводине. Прво полувреме било је веома садржајно, борбено на обе стране, екипе су биле максимално дисциплиноване, али су изостали голови из игре. Филип Бајић је у 13. минуту искористио пенал и довео Пет пријатеља у вођство. За свега два минута наставка дошло је до преокрета РТВ Војводина преко Марка Љеваје и Драгана Нишића (пенал) стигао је до вођства. Веома брзо Филип Бајић искористио је и други пенал за изједначење. Екипа Пет пријатеља имала је иницијативу, стварала шансе, а РТВ Војводина правила је прекршаје и просто погуривала противника. Акумулацијом прекршаја Пет пријатеља имали су шансу да поведу са девет метара, али је Бајић био непрецизан, да би се, само минут касније, искупио за промашај и својим трећим поготком вратио вођство “пријатељима”. Могли су пријатељи и до 4:2, али нови казнени ударац са девет метара није искористио Павловић, али ипак на крају Алекса Мијаиловић је био прецизан.

Велика драма и веома квалитетна утакмица виђена је у сусрету Фризерског салона ИМ и Бровел виљушкара, а победника су одлучили пенали. Победник је одлучен тек у петој серији, а резултатом 4:3 славили су фризери. Голове су постигли Милић, Клајић, Ђукановић и Јанковић (Новаковић је био непрецизан, док су за Бровел виљушкаре прецизни су били Бајић, Козомора и Пуђа, Јевтић је шутирао преко гола, а у последњој серији пенал Весељка Тривуновића одбранио је Ивић и провео фризере међу најбољих осам.

Врло добра и динамична утакмица одиграна је између кадетских екипа Ауто сревис Кудрић и Јунит спорт. Од старта је Ауто сервис наметнуо ритам и ређао шансе, али их није користио. Казна је стигла када је Димитрије Певач довео Јунит спорт у вођство. И у наставку Кудрић је ређао шансе и промашивао, али је седам минута пре краја Јован Ћук (напокон) изједначио. Али, већ у следећем минуту Певач је поново довео Јунит спорт у вођство. Финиш је, ипак, припао Ауто сервису, па је на 2:2 изједначио Давор Јелић са пенала, а победу од 3:2 је донео Ћук. 

Најузбудљивију утакмицу јучерашњег програма млађих категорија одиграли су пионири у мечу Парадизо – Ауто сервис Дуки. Дечаци из Врбаса који наступају за Парадизо су головима Поповића, Фејсе и Копривице водили са 3:1, али је Бојан Ћалић својим другим голом смањио на 3:2 . У наставку је исти играч постигао и трећи гол, а Едвин Грбовић повисио на 4:3 за Ауто сервис Дуки, па је на помолу био велики преокрет. Ипак, да не буде тако потрудио се Вукан Поповић који је изједначио на 4:4, па су пенали одличивали ко ће проћи даље. Срећнији и спретнији били су Врбашани (3:2 након седмераца).

Пенали су, такође, одлучивали о пласамну у наредни круг и у дуелу пионира: ФК Болесников посластичарница Телеп – Футог. Повели су Футожани преко Дејана Радосавкића, изједначио је Алекса Батос, а како је и у корнерима остало 2:2, обе екипе су извеле по три седмарца, након чега је резултат био 3:2 за ФК Болесников.

Већих дилема није био у сусрету у пионирској конкуренцији Вин фарм – ФК Бачка. Са два гола Чемана и једним Поповића, Вин је на полувремену видио са 3:1. Након голова Кабића и Јовановића Вин је имао капиталних 5:1, а упорни дечаци из Ђурђева су преко Марковића (постигао и други гол са пенала), те Милана Грбића, изборили частан пораз од 5:3.

У утакмици млађих пионира Футог је био убедљив против Кафе Херманоса, победивши са 5:0 (по два гола Ерића и  Волаша, један Гагића). Ипак, екипи и тренеру Херманоса треба одати признање на изузетно коректном, правом спортском понашању током целог турнира. У категорији млађих пионира даље су прошли и дечаци РФК Новог Сада, који су головима Лазара Шавије и Уроша Јовановића са 2:0 победили вршњаке из Новог насеља.

Г. Ковач
Д. Кнежић
М. Ристић
Фото: Д. Иванић

Резултати

Млађи пионири
РФК Нови Сад – Ново насеље  2:0
Кафе Херманос – Футог  0:5
Пионири
П. Телеп Болесников -Футог  3:2 (1:1)
Парадизо  – Ауто сервис Дуки 7:6 (4:4)
Вин фарм –  Бачка  5:3
Кадети
АС Кудрић  – Јунит спорт  3:2
Ждрепчева крв  - СТР Заптивач  2:3
Сениори
Кафе Стендал – Сланинари запад  2:4
Банија пал – Електротим  4:5 (1:1)
Фризерски салон Мићко тренд – ЦИАК  6:2
Пет пријатеља – РТВ Војводина 4:2
Фризерски салон ИМ – Бровел виљушкари 6:5 (2:2)

Петлићи играју у четвртак
Код петлића у конкуренцији је још остало четири екипе, које ће своје мечеве одиграти у четвртак. Прво ће снаге одмерити ФК Младост Војводина и Орлићи, а потом ће на паркет мале сале Спенса Другари и Сабљар ауто систем. И у конкуренцији ветерана четири екипе се боре за наш пехар, а у полуфионалним мечевима у суботу снаге ће одмерити ИБС и Кастело рођендаоница и Макс бет и Сабљар ауто систем.

Четвртак, 12. јануар
13.30:  ФК Младост Војводина – Орлићи (петлићи)
14.05: Другари – Сабљар ауто систем (петлићи)
14.40: млађи пионири: Визуел арт- Тика така, четвртфинале
15.15: млађи пионири:Сале лагери - Бечеј, четвртфинале
15.40: пионири:Борац - Винарија Милисављевић, четвртфинале
16.25: кадети четвртфинале
17.00 кадети, четвртфинале
17.35: сениори, четвртфинале
18. 10: сениори, четвртфинале
18.45: сениори четветфинале
19.20: сениори четвртфинале
19.55: кадети четвртфинале

Субота, 14. јануар
14.00: петлићи, меч за треће место
14.35: млађи пионири, полуфинале
15.10: млађи пионири, полуфинале
15.45: пионири, полуфинале
16.20: пионири, полуфинале
17.05: кадети, полуфинале
17.35: ветерани полуфинале
18.10: сениори, полуфинале
18.45: сениори полуфинале
19.20: кадети, полуфинале
19.55: ветерани полуфинале
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести