161. ВЕЧИТИ ДЕРБИ Милошевић: Напашћемо Звезду

Фудбалери Партизана, по козна који пут, у кратком периоду играју утакмицу сезоне. После пласмана у Лигу Европе, и изазовног меча са АЗ Алкмаром (1:1)црно-бели се данас састају  са Црвеном звездом и морају да победе како би се активно укључили у борбу за титулу.
Momenat s derbija koji je završen nerešeno (1:1) Foto:skrinšot
Фото: Моменат с дербија који је завршен нерешено (1:1) Фото:скриншот

После шест утакмица “парни ваљак” већ има четири бода заостатка за вечитим ривалом и јасно је да су три бода вечерас неопходна. Свестан је тога и тренер Саво Милошевић.

- Свакако да желимо цео плен. Занима нас само победа која нам је неопходна у борби за титулу. Меч ће бити тежак, али играмо на нашем стадиону, где смо ове сезоне у главном били одлични, без обзира на то што нисмо све утакмице добили. Ако поновимо квалитет игре из тих мечева, можемо нечему и да се надамо - рекао је стратег црно-белих.

Вечити дерби долази само неколико дана после исцрпљујућег дуела оба тима на европској сцени. Због тога се поставља питање да ли ће меч бити на високом нивоу.

- Тешко да ћемо Милојевић и ја, после свега, моћи да извучемо максимум из својих играча. Трудићемо се колико будемо могли, а за колико ће то бити довољно, видећемо. Током припремног периода смо радили баш на томе да мечеве у серијама играмо што боље. Остало је још пет утакмица у овом циклусу, мислим да смо физички спремни, а и психички добро стојимо, већ неколико месеци играмо под великим теретом и постижемо солидне резултате.


Јовановић на центру

БЕОГРАД: Стадион Партизана, капацитет 30.000 гледалаца, суди: Јовановић (Београд), почетак у18 сати, ТВ пренос: Арсена спорт 1 и О2 ТВ.

Партизан ће вечерас, највероватније, играти у следећем саставу: Стојковић, Милетић, Урошевић, Остојић, Павловић, Шћекић, Зђелар, Тошић, Натхо, Асано, Садик.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Гобељић, Родић, Милуновић, Дегенек, Јованчић, Кањас, Марин, Вукановић (Ван ла Пара), Гарсија, Павков (Боаћи).


Саво Милошевић признаје да ће тек уочи самог меча знати стартну поставу.

- Овакве утакмице су специфичне јер се доста заснивају на претпоставкама што није захвално. Тренер може да погреши па да онда упадне у проблем. Пред сам меч знаћу свој састав, а верујем да ће тако бити и код колеге Милојевића.

Тренер црно-белих ипак претпоставља како ће вечити ривал вечерас изгледати.

- Не верујем да ће Звезда бити офанзивна. Нема ни неког посебног разлога за то, а у осталом такав им је и стил игре. Ми смо са друге стране мало другачији. Наш профил играча је офанзивнији, самим тим таква нам је и игра. У сваком случају и због неопходности бодова ми морамо да нападнемо. Тренер Партизана за крај је мало поближе причао о игри свог тима за вечерашњи дуел.

- Ми морамо играти најбоље што можемо. Ако се то подводи под ризик, онда значи да ћемо ризиковати. Против Алкмара смо играли на гол више, а менталитет и карактер не можемо променити само за дерби. Исто тако, мораћемо да водимо рачуна и о дефанзиви па ћемо када се све сабере пробати да спојимо једно и друго - поручио је Саво Милошевић.

И. Лазаревић

Милојевић: Престиж је најбитнији

На стадиону Партизана вечарас се игра 161. вечити дерби, од којег многи очекују да буде један од бољих јер и црно и црвено-бели играју у лигашкој фази европских такмичења. Једни кажу да су избараници Владана Милојевића у предности, други – Сава Милошевића, али оно што је сигурно је да ће бити вођена велика борба јер момци из Хумске већ четири бода заостају за великимривалом. Евентуални пораз црно - беле могао би већ на почетку првенства да их избацити из трке за титулом.

Црвене звезда на крилима новог пласмана у најквалитетније клупско такмичење жели да покаже да има квалитетаљн тим, да је тренутно без премца у Суперлиги Србије. А, најбоља  потврда квалчитета је победа у мечу са Партизаном. Зато сви у редовима црвено-белих размишљају само о три бода иако је тренер Владан Милојевић на мукама.

- Имамо малих проблема, по нашим правилима само четири странца могу бити на терену, а ми их имамо доста. Одлука је тешка, али нећу је донети преко колена и мислим да ћу изабрати право решење – рекао је стратег црвено-белих.

Милојевић није пред дерби хтео да прича да ли је неопходно да се број странаца у нашој лиги повећа.

- Било би то неумесно пред овакву утакмицу, уосталом ја сам само тренер и поштујем правила која су на снази. А, да ће ми неки играчи недостајати: хоће.

Здравствени билтен је добар код црвено-белих.- Родић се опоравио, тренирао је, биће у конкуренцији за меч.Није хтео Милојевић да се изјасни ко има веће шансе за победу вечерас.

- Често смо причали, поновићу да на овом нивоу такмичења нема фаворита. Не постоји ни предност домаћег терена. Ни додатни притисак не бих узео као фактор. За разлику од куп утакмица, где имате трофеј као улог, овде су на талону три бода, престиж је овде најбитнији. Стратег Црвене звезде свестан је да његовој екипи највећа опасност вреба од Партизановог Израелца Бибраса Натха.

- Одличан играч, где год да је играо оставио је траг. Због тога је и капитен израелске репрезентације. Донео је доста тога новог Партизану. Видећемо како ћемо се ми понашати.

Милојевић је у досадашањим вечитм дербијима доживео пораз само у прошлосезонском финалу Купа.

- Не оптерећујем се тиме. Специфичлне су ово утакмице, сваки добар потез умножава се десет пута, а сваки лош исто тако. Није исто кад играч направи грешку на неком другом мечу, овде се све види памти.

Тренер црвено-белих  се још увек није одлучио за састав, али н и ко ће водити навалу, Боаћи или Павков.

- Опет се враћамо на то правило о броју странаца...Не знам, на мукама сам, видећемо ко ће почети - закључио је Владан Милојевић.  

   И. Лазаревић  

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести