А1он: У Фудбалској федерацији Македоније афера о прању новца

СКОПЉЕ: Афера са прањем новца и злоупотребом службеног положаја тресе Фудбалску федерацију Македоније, преноси портал А1он из Скопља.
fudbalska lopta
Фото: Dnevnik.rs

Главна књиговођа македонске фудбалске федерације Олгица Младеновска сумњичи се да је годинама дописивала нуле на рачунима како би добила веће суме новца од ФИФА и УЕФА, водила дупло рачуноводство, сарађивала са фирмама које су пружале различите услуге федерацији, те делила зараду с њима, и само у последње две године оштетила буџет ФФМ за више од милион евра.

Прошле године у октобру против ње је поднета кривична пријава. Младеновска је тада суспендована, а након тога је добила отказ из ФФМ где је радила око три деценије.

Тужилаштво у Скопљу је потврдило да се ради по пријави Фудбалске федерације Македоније.

"Након добијања кривичне пријаве у Скопском тужилаштву за гоњење организованог криминала и корупције где је отворен предмет, надлежни тужилац је издао наредбу за скупљање информација у односу на то да ли је почињено кривично дело. Након анализе захтеване документације биће донета мериторна одлука тужилаштва", изјавили су у тужилаштву за овај скопски портал.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести