Аба лига: Звезда се намучила против Сплита

БЕОГРАД: Кошаркаши Црвене звезде вечерас су у београдској хали "Александар Николић" победили екипу Сплита са 78:76, у 7.колу АБА лиге.
zvezda, kk crvena zvezda
Фото: KK Crvena zvezda

Избраници Саше Обрадовић до седмог тријумфа дошли пошто су отпор борбених Сплићана сломили тек у последњој четвртини.

Најефикаснији у победничком тиму био је Џони О'Брајант са 18 поена, Марко Симоновић је убацио 15, а Дејан Давидовац је стао на 10 кошева.Најбољу ролу међу Сплићанима пружио је Марко Луковић са 25 поена, док је Антонио Вранковић убацио четири поена мање.

Екипа Сплита од самог старта меча била је у константном вођству, цело прво полувреме контролисали игру и ммали предност од 13 поена.

Црвено-бели су тек у финишу треће четвртине сломили отпор гостију, када су поенима Рочестија и Давидовца повели први пут на мечу (60:59).

Одлучујућих 10 минута донело је велику борбу оба ривала, а средином деонице Симоновић и Волден убацили су поене којим се Звезда одлепила од Сплита на плус пет.

Сплит се није предавао, 90 секудни пре краја вратио је меч у егал, а Луковић је тројком поново донео вођство гостима и неизвесност у меч.

Рочести погодио два бацања, а победу Звезду обезбедио је Лојд, који је у финишу украо важну лопту и убацио кључне поена.

Обрадовић: Нико није очекивао овако тежак меч са Сплитом

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Црвене звезде Саша Обрадовић рекао је да није очекивао тешку утакмицу против Сплита.

Црвено-бели су вечерас у 7. колу АБА лиге после велике муке победили Сплит 78:76, а гостујућа екипа током целог меча имала је вођство.

"Наравно да нисам очекивао овакву утакмицу. Нико није ни могао да очекује, али ако има неко оправдање, у односу на период још од Бајерна, доста путовања, јаке утакмице, велика потрошња. Али то је тако када даш под знацима навода мањим екипама шансу од самог почетка. Као што се нама догодило", рекао је Обрадовић после меча.

Његов тим први пут на мечу повео је крајем треће деонице, а у финишу је успео да обезбеди седми тријумф у регионалној лиги.

"Двојац Вранковић-Луковић су доминирали у односу на наше центре. Мораћемо о томе да разговарамо, то је недопустиво. Без обзира у којој смо фази умора, мора да постоји поштен однос, понос да би сачувао и свој играчки рејтинг. То им је отворило и овакав пут у утакмицу. Добро је да смо победили и тешку утакмицу и на овај начин и да ћемо научити нешто из овога“, закључио је Обрадовић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести