Адвокат званично трећи пут селектор Холандије

АМСТЕРДАМ: Некадашњи селектор репрезентације Србије Дик Адвокат данас је званично постављен на клупу селекције Холандије, објавио је тамошњи Фудбалски савез.
dik advokat, EPA/SEDAT SUNA
Фото: EPA/SEDAT SUNA

Садашњи тренер Фенербахчеа, са којег места одлази на крају сезоне, трећи пут у каријери водиће тим земље у којој је рођен (1992 - 1994 и 2002 - 2004), а помагаће му легендарни Руд Гулит.
Адвокат је наследио отпуштеног Денија Блинда и у 70. години постао најстарији селектор у историји "Орања", а добио је поверење испред Хенка тен Катеа и Хуба Стивенса.

Он је потписао уговор до краја квалификација за Светско првенство у Русији са опцијом да се продужи до лета 2018. године уколико избори пласман на Мундијал.
Задатак нимало лак када се погледа да је Холандија тек четврта у А квалификационој групи, иза Бугарске, Шведске и Француске.

Претходно је кракто водио селекцију Србије, са којом је доживео неуспех у квалификацијама за првенство Европе у Француској, као и репрезентације Белгије, Јужне Кореје, Русије, Уједињених Арапских Емирата, а на клупској сцени ПСВ из Ајдховена, Глазгов Ренџерс, Борусију Менхенгладбах и Сандерленд.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести