Алегри: Остајем, покушаћу да освојим Лигу шампиона

ТОРИНО: Тренер фудбалера Јувентуса Масимилијано Алегри изјавио је да, без обзира на нови неуспех у Лиги шампиона, остаје и наредне сезоне да покуша да освоји највреднији пехар.
i
Фото: EPA-EFE/ANDREA DI MARCO

Алегри ће се поново наћи на удару критика јавности после елиминације од Ајакса у четвртфиналу Лиге шампиона, посебно због пораза у Торину 2:1.

"Састао сам се са предсеником Ањелијем пре неколико дана и саопштио му да остајем у Јувентусу. Заједно ћемо да седнемо на крају сезоне и причамо о будућности", рекао је Алегри на конференцији за медије.

Признао је да је Ајакс апсолутно заслужио да избаци Јувентус из даљег такмичења.

"Увек говорим да је за освајање Лиге шампиона потребно да будеш у најбољој форми и спреман у финишу сезоне. Ми смо неко време у ванредној ситуацији. Јувентус не може као Ајакс да постигне оволико голова у гостима, морали смо да будемо пажљивији", закључио је он.

Алегри је на добром путу да пету годину у низу освоји Скудето у Италији, али му и даље недостаје "ушати трофеј" који му је два пута измицао у финалу, против Барселоне (3:1) 2015. и две године касније против Реал Мадрида (4:1).

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести