Алекса Пејић: Опекли смо се са Шапчанима, не смемо против Рада

Реми у Крушевцу (0:0) фудбалерима Пролетера донео је додатни стимуланс за наставак суперлигашке трке за бодове.
Vojvodina - proleter
Фото: Моменат са прошлосезонске утакмице Пролетера и Војводине, фото: Д. Иванић

У екипи искуства и младости једну од запаженијих улога има двадестједногодишњи Алекса Пејић, који из утакмице у утакмицу показује све бољу форму.

- За сада иде све по плану, мада смо резултатски подбацили против Мачве. Нисмо освојили бод него смо изгубили два. На срећу губитак смо донекле надокнадили ремијем са Напретком - појашњава талентовани универзалац, који је међу Сланобарце стигао из Бродарца

Резултат са Мачвом је био пример да се унапред укњижени бодови по правилу изгубе.


Сања дрес репрезентације

Одличне игре Пејића нису остале незапажене, био  је на  списку омладинске репрезентације.

- Био сам међу кандидатима да заиграм за младу репрезентацију. Нисам још увек обукао најдражи дрес. Поред играња  у  Пролетеру, у коме сам пуно напредовао, велика ми је жеља да  добијем позив за малду  репрезентацију - јасан је Пејић.


- Опекли смо се против Шапчана, извукли поуке и ремијем у Крушевцу се вратили на прави колосек. Кикс никако нам се не сме догодити у наредној утакмици са Радом. Јесенас смо на Бањици били близу освајања сва три бода,  али су домаћини успели да изједначе. Сада  су јачи за сјајног стрелца Андрију Калуђеровића и неколико искусних интернационалаца, па нам сваккао следи озбиљан испит.

Пролећне утакмице показале су да навала  још увек није очекивано ефикасна.

- Што нисмо у настваку првенства освојии више бодова разлог је неефикасност обзиром да смо у пет утакмица постигли само три гола. За то нису криви само  нападачи већ комплетна екипа. За бољи учинак не смемо себи дозволити да нам у појединим деловима утимакмице толико падне  концентрације када и примамо голове. У сусрету са Радом грешке морамо свести на најминималнију могућу меру. То би уз квалитет који евидентно поседујемо био један од најбитнијих услова да победом побегнемо ривалима који су у опасној зони – сматра  Алекса Пејић, који крупним корацима гради успешну каријеру.    

М. Поповић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести